SCANDAL NAȚIONAL. USR, acuzat că FALSIFICĂ SONDAJE de OPINIE. IMAS a reacționat PROMPT

SCANDAL NAȚIONAL. USR, acuzat că FALSIFICĂ SONDAJE de OPINIE. IMAS a reacționat PROMPT

Un nou scandal mocnește pe scena politică. De această dată nu mai este vorba de moțiuni, remanieri, scrisori sau CEx, ci despre sondaje de opinie falisificate. Liderii USR, partid care de altfel militează pentru transparență și corectitudine, au fost acuzați de către jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob că au flasificat un sondaj IMAS, prin lasarea ideii de egalitate între PNL și o posibilă alianță formată de USR cu Cioloș.

„Am cam avut dreptate. Scriam ieri ca useriștii au aruncat pe piață un sondaj IMAS a cărui misiune nu era cea de a informa publicul cum se mai stă în preferințele electorale, ci strict aceea de a lansa ideea egalității intre PNL și USR-Ciolos. Iată că IMAS dezminte azi datele respective, sustinind că au fost modificate. Iar cine le-a modificat a urmarit un scop precis, clar! Scrie Bogdan Tiberiu Iacob pe pagina personal de Facebook.  

Pe site-ul său, cotidianul Adevărul a publicat un sondaj pe care îl atribuia IMAS, sondaj realizat la comanda USR. Iată cum arăta, în luna octombrie, clasamentul partidelor:

PSD - 31,9%

Ne puteți urmări și pe Google News

PNL - 26,1%

USR - 14,3%

ALDE - 11,6%

MRI - 10,7%

UDMR - 5,4%

IMAS a reacționat imediat și aspus că sondajul prezentat este unul fals, ce nu le aparține. În comunicatul de presă remis, Alin Teodorescu, director general IMAS, susține că „Dorim să aducem la cunoștința membrilor redacției „Adevărul”, precum și a cititorilor acestui ziar faptul că rezultatele studiilor IMAS sunt transmise numai beneficiarilor contractuali. Astfel, singurele precizări pe care le putem furniza sunt de ordin metodologic: rezultatele barometrului de Opinie Politică se bazează pe un eșantion reprezentativ național  de 1010 ( marja de eroare +/- 3,1%), interviurile fiind realizate telefonic.