Evenimentul ZileiEVZ SpecialUSR-PLUS face zid în jurul lui Voiculescu. Boicot contra comisiei de anchetă parlamentară în cazul Foișor

USR-PLUS face zid în jurul lui Voiculescu. Boicot contra comisiei de anchetă parlamentară în cazul Foișor

USR-PLUS face zid în jurul lui Voiculescu. Boicot contra comisiei de anchetă parlamentară în cazul Foișor
Criza politică provocată de demiterea lui Vlad Voiculescu este departe de a se fi încheiat. USR îl susține pe fostul ministru al Sănătății inclusiv în cazul Spitalului Foișor, care este analizat în Parlament.

Liderul grupului USR PLUS din Senat, Radu Mihail, a declarat miercuri că senatorii formaţiunii politice sunt împotriva înfiinţăriii unei comisii de anchetă parlamentară. Aceasta a fost solicitată de PSD şi AUR, în cazul transferului pacienţilor de la Spitalul Foişor.

Amenințarea USR: Am putea să ţinem Parlamentul într-un şir nesfârşit de anchete despre abuzuri sau greşeli grave legate de PSD

„Justiţia să îşi urmeze cursul, dacă legea a fost încălcată. Parlamentul dă legi, nu anchetează. Noi suntem putere legislativă, nu facem parte din puterea judecătorească şi nu ne putem substitui organelor de cercetare penală şi nici nu putem face o anchetă paralelă. Dacă au fost încălcate legi, este de datoria Parchetului să verifice dacă legea a fost încălcată şi de cine. Spitalul Foişor este în subordinea ASSMB – Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Avem o instituţie – ASSMB – puternic politizată şi un spital al cărui director general a fost uns în funcţie de fostul primar PSD al Bucureştiului. Am putea să ţinem Parlamentul într-un şir nesfârşit de anchete despre abuzuri sau greşeli grave legate într-un fel sau altul de PSD”, a afirmat Radu Mihail, în plenul Senatului, citat de Agerpres.

Radu Mihail: În sufletul fiecărui parlamentar PSD trăieşte un mic procuror comunist

Mihail a mai arătat că USR PLUS se pronunţă pentru depolitizarea funcţiilor din sănătate. „Se pare că în sufletul fiecărui parlamentar PSD trăieşte un mic procuror comunist, care vrea să ancheteze, să afle, să cerceteze… desigur, când îi convine şi – mai ales – atunci când cel care ar trebui supus cercetării este din alt partid.

Nu îmi aduc aminte ca PSD să fi vrut comisie de anchetă parlamentară în cazul incendiului de la Colectiv, să se intereseze cum a acţionat ministrul Bănicioiu în cazul blocării transferului pacienţilor arşi în străinătate. A vrut PSD comisie de anchetă parlamentară în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti? (…) În urma exploziei au fost evacuate 113 persoane, respectiv 53 de copii şi 60 de femei”, a adăugat Radu Mihail.

Pe de altă parte, fostul edil al Capitalei Gabriela Firea a declarat că, în Spitalul Foişor, au fost investiţi 50 de milioane de euro în mandatul său. Senatoarea PSD a precizat că că dacă nu era competent, directorul ASSMB  ar fi putut fi schimbat din funcţie de actualul edil al Bucureştiului.

Solicitarea senatorilor AUR şi PSD privind înfiinţarea Comisiei de anchetă referitoare la organizarea acţiunii de evacuare şi transfer al pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” va fi votată în prima şedinţă de plen a Senatului, cu sesiune de vot final.

Citește și Exclusiv. Planurile imobiliare ale lui Vlad Voiculescu au blocat discuțiile din coaliție


Accesează: