Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Un duș rece pentru USR și PLUS, căci li s-a încins ciolanul visat!
Un duș rece pentru USR și PLUS, căci li s-a încins ciolanul visat!

Un duș rece pentru USR și PLUS, căci li s-a încins ciolanul visat!

Căldură mare, monșer! Fierbe politica românească ca ouăle invocate cândva de Năstase, ca să-l pomenim și pe el dacă tot a apărut să stingă nițel vipia din PSD. Acolo, Viorica Dăncilă se simte încă stăpână, dar nici nu știe ce-o așteaptă fie azi, la moțiune, fie în această vară fierbinte.

Ochii ni-s ațintiți pe Opoziție, căci de acolo venea speranța electoratului când a ieșit la vot pentru europarlamentare. Politicienii de la PNL, USR și PLUS, care dansaseră în piață și promiseseră schimbarea guvernului, au fugit la televiziuni ca să spună că mai stau o tură pe margine, că întâi să își rupă gâtul PSD cu programul lui Dragnea, că pe ei doar alegerile prezidențiale și parlamentare îi vor legitima, că liberalii nu s-au înțeles cu Binomul BaCio ca să-l susțină pe președintele Iohannis… Bla, bla, bla…blablauri pe care deja le știți.

La PNL lucrurile par mai descâlcite, mai ales după intervențiile lui Rareș Bogdan, care atrage atenția asupra sforăriilor unor liberali. Ludovic Orban sigur nu a uitat cum a fost mazilit, în 2010, de Crin Antonescu și amicii liberali Relu Fenechiu (ministrul arestat și condamnat ulterior), Teodor Meleșcanu și alții. Era prim-vicepreședintele partidului și grupul lui Crin a considerat că acesta „trebuie să fie liderul PNL cu puteri depline”. Drept urmare, Ludovic Orban și-a pierdut funcția, iar un an mai târziu, în februarie 2011, s-a format alianța PNL cu PSD și PC, adică USL. Amintirile l-or bântui și, probabil, că va acționa în consecință.

 Acum, Piața Victoriei e goală. Nimeni nu mai protestează, jandarmii sunt calmi, la fel și românii-activiști. Și, pac, veni și insolația! A intrat dihonia în USR și PLUS după alegerile din 26 mai, când s-au văzut pe cai mari. Președinții Dan Barna și Dacian Cioloș i-au arătat pisica întâi lui Klaus Iohannis, înfoinduse în declarații că nu-l vor președinte la alegerile din toamnă, că și ei sunt buni să aducă un suflu nou, o politică modernă în România.

 Apoi, sufocați de atâtea idei marxistoeuropene și de crezul că partidele lor reprezintă cea mai avansată clasă socială, s-au luat în bețe. Și ei, președinții, dar și membrii cu pretenții de viitori miniștri sau măcar lideri de organizații. Mesajele lor sunt, însă, atât de alambicate, de confuze încât e greu de descifrat adevăratul lor sens.

Spre exemplu, după ce președinții Binomului BaCio au declarat peste tot că între ei nu există neînțelegeri cu privire la preluarea sau nepreluarea guvernării dacă azi trece moțiunea, Dan Barna detailează în emisiunea lui Marius Tucă: „Dacă vom reuşi să trimitem acest Guvern acasă sunt două variante clare: fie un guvern fără PSD, susţinut parlamentar, fie varianta unui guvern interimar, un guvern care să conducă ţara fără să dea ordonanțe de urgență, prin care să mergem în cel mai rău caz la anticipate. Un guvern interimar şi este numit altcineva premier interimar”.

Adânc, nu? Parlament majoritar PSDALDE-UDMR care să susțină un guvern fără PSD. O fi reușit Barna să convingă ALDE și UDMR să treacă în barca Opoziției și ține secretă reușita asta? Păi, merită să renunți la o grămadă de posibili fani după o asemenea lovitură dată PSD?! Eu zic că Dan Barna și ai lui ne cred proști, la pachet cu președintele Iohannis, pe care vrea să-l schimbe în toamnă de la Cotroceni, căci proiectul cu guvern și premier interimar e utopic. Nici în partide, în USR și PLUS, lucrurile nu-s prea liniștite. Membrii se ceartă pentru ideile crețe care sunt aruncate în spațiul public fără o minimă documentare la specialiști, pentru că aceste intenții de interdicții și tăieri sperie electoratul. Un duș rece le-ar fi de folos, căci li s-a încins ciolanul visat!

Se ceartă pe funcțiile viitoare atât ai lui Barna cu ai lui Cioloș, dar și useriștii între ei, după cum a transpirat pe Facebook. Atât Emanuel Ungureanu, cât și Marian Stamate, ambii USR, se visează ministru al Sănătății. Apropiații trag și ei sfori, dau la gioale pe sub masă. Fix ca la PSD, când se contra Vanghelie cu Florentin Pandele.

O membră USR de la sectorul 1 a demisionat și a făcut public mesajul, care dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns:

„Azi mi-am dat demisia din USR. M-am săturat de atâtea certuri interne și de atâta grobianism și idolatrie dementă de a căror existență am fost profund șocată. USR-ul trebuia să fie format din oameni educați care să salveze România. Nu sunt toți educați, sau cu bun simț, iar respectul pentru cel de lângă tine e doar o glumă bună câteodată. M-am așteptat să găsesc un mediu profesionist, de oameni care lucrează împreună spre un scop mai înalt. Am găsit porcăială de cea mai joasă speță”, a scris Cami Băcioiu.

România viitor de aur are cu toți politicienii ăștia de toate culorile! Va merge țara ca unsă, iar fanii vor continua să se distreze sau să se enerveze pe net, acolo unde orice este posibil!

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.