Urziceni, la Klagenfurt în Liga Campionilor!

Urziceni, la Klagenfurt în Liga Campionilor!

Unirea Urziceni, echipa care a câştigat titlul în Liga I la fotbal, solicită Federaţiei Române de Fotbal să susţină meciurile considerate pe teren propriu, în grupele Ligii Campionilor, la Klagenfurt, în Austria.

Stadionul din Urziceni nu îndeplineşte criteriile cerute de UEFA pentru cea mai importantă competiţie intercluburi. Echipa antrenată de Dan Petrescu va fi recompensată material de oficialităţile oraşului austriac.   Celelalte două variante pentru disputarea partidelor în care Unirea este gazdă - stadionul „Steaua”, din Bucureşti, şi arena „Dr. Constantin Rădulescu”, din Cluj - au fost excluse de diriguitorii ialomiţeni, întrucât nu asigură o reţetă financiră decentă.   Contactat telefonic de EVZ, Mihai Stoica, preşedintele grupării campioane, a refuzat să comenteze acest subiect.

Oraşul hocheiştilor

Klagenfurt, capitala statului federal austriac Carinthia, este un oraş cu o populaţie de 92.000 de locuitori. Pe plan sportiv, Klagenfurt este cunoscut mai ales pentru echipa sa de hochei pe gheaţă EC KAC, cea mai titrată grupare din Austria. Pe Hypo-Arena evoluează clubul Austria Karnten, echipă care a înlocuit, în urmă cu doi ani, formaţia ASKO Parsching în primul eşalon valoric austriac.

Ne puteți urmări și pe Google News

Hypo-Arena, stadion cu o capacitate de 32.000 de locuri, a fost construit în locul fostului Wörtherseestadion cu ocazia Campionatului European de fotbal de anul trecut, găzduind trei partide la turneul final. Jucătorii români nu sunt străini de arena din Klagenfurt, echipa naţională disputând aici o partidă, pierdută cu scorul de 1-2 în faţa Austriei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010.