Evenimentul Zilei > Social > Urgie în aprilie! 90 de localități din 4 județe încă n-au curent electric
Urgie în aprilie! 90 de localități din 4 județe încă n-au curent electric

Urgie în aprilie! 90 de localități din 4 județe încă n-au curent electric

De două zile, de când au revenit ninsorile, localnicii din aproximativ 90 de localităţi din judeţele Vaslui, Bacău, Iaşi şi Neamţ trăiesc un coșmar! Nu au curent electric, după ce reţelele distribuitorului de electricitate au fost avariate grav de copacii rupți de viscol.

În această dimineață, compania de distribuție Delgaz Grid anunța că are întreruptă alimentarea cu energie electrică total sau parțial în 28 de localităţi din judeţul Bacău, 48 localităţi din judeţul Vaslui, 8 localităţi din judeţul Iaşi şi alte 4 din judeţul Neamţ.

În municipiul Vaslui la ora 09.40 se circula bine, după vijeliile și ninsoarea din ultimele două zile. Zăpada depusă se topește treptat. 

„Întrucât unele conductoare sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care le reprezintă conductoarele pentru persoanele aflate în vecinătatea acestora. Echipele companiei noastre şi ale contractorilor lucrează în continuare pentru remedierea avariilor din sistemul de distribuţie, precum şi a deranjamentelor individuale şi colective”, se arată în comunicatul de presă.

Doar în județul Vaslui viscolul a rupt  24 de stâlpi de înaltă tensiune din zona Murgeni- Bârlad, în aceeaşi condiţie fiind şi aproximativ 100 de stâlpi din reţeaua de medie tensiune.

FOTO: MEDIAFAX

Ieri, și municipiul Bârlad rămâsese fără curent electric, defecțiunea fiind reparată abia după vreo opt ore. Din cauza condițiilor meteo echipele de intervenție ajung cu greu în locurile unde s-au produs avarii. Cu toate acestea, au reușit să repare zeci de intervenții, pentru că ieri dimineață peste Ieri, dimineață aproape 150 de localități din Jud. Botoşani (2) Bacău (57), Iaşi (46), Neamţ (24) și Suceava (20) erau fără curent.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News