Evenimentul ZileiActualitateUnul dintre miniștrii cabinetului Cîțu este putred de bogat. Marile lovituri date de familia politicianului

Unul dintre miniștrii cabinetului Cîțu este putred de bogat. Marile lovituri date de familia politicianului

Unul dintre miniștrii cabinetului Cîțu este putred de bogat. Marile lovituri date de familia politicianului
Datorită familiei, ministrul Economiei are o situație financiare mult peste media politicienilor care se află în Executivul actual.

La 35 de ani, Claudiu Năsui, membru al USR, a devenit ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. El este unul dintre cei mai bogați politicieni români și provine dintr-o familie înstărită, care nu duce grija banilor. Tatăl său, Dorel Năsui, deține alături de familie, grupul de firme American International Radio (AIR – Airadio – Ageximco), specializat în comunicaţii de tip radio şi servicii de tip GPS, conform jurnaliștilor de la Capital.

Ministerul de Interne, cel al Apărării, Organizaţia Naţiunilor Unite, US Army, poliţii, aeroporturi, Gazprom, LukOil, Sprint (al treilea operator de telefonie mobila din SUA. Și firma Ageximco merge foarte bine, ea având contracte de-a lungul timpului cu Apele Române, Romgaz, Complexul Energetic Turceni și Metrorex se numără printre clienții care colaborează cu firmele lui Dorel Năsui.

Celebra afacere Motorola

Dorel Năsui a devenit celebru după cunoscuta afacere Motorola, în urma căreia statul român a plătit  suma de 6.172.509 dolari și s-a ales cu 1.000 de staţii Motorola, conform sursei citate.

Tatăl ministrului Economiei mai este și proprietarul unui magazin care comercializează articole pescăreşti în Chicago. Dorel Năsui a plecat din țară în 1986, unde s-a angajat la Motorola, iar în 1990 a revenit în țară, ca reprezentant al companiei americane, alături de fratele său, Simion Ștefan Năsui.

Avere de 120-130 de milioane de euro

Claudiu Năsui a lucrat la PricewaterhouseCoopers, BCR, Five Advisory Group și Muntenia Global Invest. Muntenia Global este firma familiei unde pachetul majoritar este deținut de către unchiul, mătușa și vărul lui Claudiu, iar deputatul este proprietarul a 9% din acțiuni. Conform Top 300 întocmit de revista Capital, familia Năsui ocupă locul 46 în ierarhie, cu o avere ce este evaluată la 120-130 de milioane de euro.

„Zero taxe pe salariul minim înseamnă o mare lovitură dată sărăciei în țara noastră. Înseamnă locuri de muncă bine plătite care să dea oportunități românilor în România și să întoarcă diaspora acasă. Încurajează munca la alb în România și producția la noi. Cel mai bun program social e un loc de muncă bine plătit”, spunea ministrul Claudiu Năsui.


Accesează: