Laura Georgescu s-a arătat convinsă, ieri, la Tribunalul Bucureşti, că ani de zile şi-a împărţit cele bune şi cele rele cu un spion. Ea susţine că Dan Condrea era în mod sigur agent al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

„Cu siguranţă a fost ofiţer SIE, a fost filat în permanenţă de agenţi SIE şi CIA!”. a declarat fosta soţie a lui Dan Condrea.

Întrebată de jurnalişti dacă fostul ei soţ avea relaţii cu personaje din serviciile secrete, aceasta a răspuns că Dan Condrea era în relaţii cam cu tot intelligence-ul românesc

Reporter: Avea în anturajul lui ofiţeri de la SRI?

Laura Georgescu. Da, da! Familia Monea Cristian şi Monea Adriana. Monea Cristian era ofiţer la SPP la Cotroceni, a fost şi pe mandatul lui Băsescu Traian. Şi făcea raportul în fiecare zi. Şi mama lui Dan Condrea, doamna Constanţa Condrea, (n.r. – făcea raport) la doamna SPP-istă de la Cotroceni şi Dan Condrea la Monea Cristian.

Rep. Avea o relaţie strânsă cu SRI, DIPI?

LG: Da, da, le plătea TVA la maşini. La DIPI, Veliciu Alexandru, îi plătea TVA.

Rep. Şi ce primea în schimb?

LG. Protecţie, când i se suspenda permisul de conducere, fiind indulgent cu punctele. Şi i-l dădeau mai repede înapoi.

Rep. Dar în cazul Hexi Pharma?

LG. În cazul Hexi Pharma protecţia a venit de la Camera Deputaţilor, de la Comisia de Sănătate, de la Georgescu. (…)Treaba a fost aşa: i-au fost furate avizele pe nedrept. Erau conforme şi i-au fost pur şi simplu furate din vina Ministerului Sănătăţii. S-a zbătut să recupereze şi… ca în România, a ajuns la Parlamentul României să dea o „atenţie” ca să i se dea înapoi avizele.


Dan Condrea ar fi fost în mod „sigur” agent SIE, cu relaţii în întreg intelligence-ul românesc


Întrebată dacă există dovezi că Dan Condrea a dat bani pentru a obţine contracte pentruHexi Pharma, Laura Georgescu a răspuns: „În calculatorul din (n.r. – strada) Traian pe care l-am percheziţionat eu nu era, în calculatorul din Goga pe care am apucat să îl percheziţionez 5 minute până să mă ia la bătaie angajaţii domnului Condrea – era calculatorul lui personal – erau listele la el şi la Flori Dinu. Nominal, şi mai mult decât nominal, erau listele pe partide pe care apar directori de spital, apar din PSD, din PNL. Deci listele erau mai mult decât nominale, erau cu fiecare membru de partid, erau…şi cu sume!”.

Jurnaliştii care au ascultat- o preţ de jumătate de oră au fost însă curioşi să afle de unde ştia Laura Georgescu că fostul ei soţ era agent SIE, moment în care a avut loc următorul dialog:

„Rep. De unde rezultă că era ofiţer SIE?

LG. L-am întrebat.

Rep. Şi ce v-a spus?

LG. Nu a vrut să îmi spună nimic. De regulă îmi spunea „Nu” ferm sau „Da” ferm. Dacă nu mi-a spus nimic, înseamnă că era agent SIE!”.

Președintele Comisiei SIE din Parlament, Mihăiță Calimente, a declarat, însă, că Dan Condrea nu avea cum să fie ofițer sau agent SIE: „Serviciul nu are niciun fel de legătură cu activitățile desfășurate pe teritoriul României, nici vorbă ca domnul Condrea să fie ofițer sau agent SIE.”

Omul din Comisia de Sănătate nu există

După ce soția lui Condrea a afirmat că „în cazul Hexi Pharma, protecția a venit de la Camera Deputaţilor, din Comisia de Sănătate de la domul Georgescu”, EVZ a verificat parlamentarii din comisiile de sănătate. Nu există nici un astfel de parlamentar nici în comisia de la Camera Deputaților, nici la Senat. Nici în legislatura 2008-2012 nu a existat un deputat sau un senator cu acest nume în vreuna din comisiile de sănătate. În legislatura trecută a fost un parlamentar cu acest nume, Filip Georgescu, PSD, care făcea parte din comisia pentru agricultură a Camerei. În această legislatură nu există absolut nici un parlamentar cu numele Georgescu.

Daniel Savu: Care a fost proba fi lajului?

Senatorul Daniel Savu, fost membru PSD, care acum candidează ca independent la primăria Ploiești, a fost neîncrezător în declarațiile Laurei Georgescu. „Care a fost proba filajului? O probă de la nuntă!”, a arătat el. Savu, care este membru al comisiei de control al SRI, a spus că ar trebuie verificate însă afirmațiile referitoare la sponsorizarea unor partide de către HexiPharma și ar trebui verficat Monitorul Oficial. În plus, potrivit lui Savu, serviciile secrete românești sunt cele care ar trebui să reacționeze la afirmațiile Laurei Georgescu printr-un comunicat, nu tot comisia parlamentară de control. „Mi se pare un atentat la inteligența noastră cum se încearcă deturnarea atenției de la HexiPharma”, a apreciat senatorul, care a amintit că, la locul accidentului lui Condrea a apărut un biciclist care, în loc să fotografieze mașina tamponată, lua imagini cu propria bicicletă.

Președintele comisiei de control a SRI, Georgian Pop (PSD) a avut un singur comentariu la afirmațiile lui Georgescu: „La mine scrie negru pe alb că SRI nu l-a filat”.

Sebastian Ghiţă vede „indicii”

Deputatul Sebastian Ghiță, membru al comisiei de control al SRI, a spus că afirmațiile fostei soții a lui Condrea, Laura Georgescu, reprezintă „indicii”. „Toți suspectam că acest om se învârtea în mediile servciilor de informații și avea legături mai mult sau mai puțin adânci”, a spus Ghiță. Totuși, el a apreciat că HexiPharma nu era firma servciilor secrete, dar, pe lângă Condrea se aflau oameni din astfel de structuri. „E greu să ai 80% din spitale, foarte greu, fără protecție”, a arătat Ghiță. El a apreciat că serviciile secrete românești trebuie să revină la rolul lor constituțional. „Câinii de la stână hingheresc oile, pentru că ciobanul doarme”, a afirmat deputatul, referinduse la SRI și la președintele Iohannis. Ghiță a apreciat că serviciile secrete sunt într-o criză de sistem și „ne duc într-un blocaj”.


FOTO:Sebastian Ghiță