Evenimentul Zilei > Politica > UNPR: Până la o decizie a instanţei, Neculai Onţanu este NEVINOVAT
UNPR: Până la o decizie a instanţei, Neculai Onţanu este NEVINOVAT

UNPR: Până la o decizie a instanţei, Neculai Onţanu este NEVINOVAT

Uniunea Naţională pentru Progresul României susţine, într-un comunicat de presă publicat miercuri, că preşedintele interimar al partidului, Neculai Onţanu, este nevinovat până când o instanţă va decide altfel şi a dat asigurări că UNPR va face faţă situaţiei generate de către reţinerea lui Onţanu, în condiţiile în care sâmbătă va fi aleasă o nouă conducere statutară.

UNPR a luat act de decizia procurorilor DNA de a-l reţine pe primarul sectorului 2 şi preşedinte interimar al Uniunii, Neculai Onţanu.

”UNPR nu a comentat şi nu comentează deciziile celor în drept să stabilească oportunitatea sau justificarea măsurii reţinerii – într-un dosar ce vizează fapte petrecute acum 10 ani – , la fel cum nu comentează în general deciziile Justiţiei, indiferent de numele celui în cauză”, se arată în comunicatul UNPR.

Uniunea invocă faptul că Onţanu se bucură, potrivit Constituţiei, de prezumţi de nevinovăţie, până la o decizie judecătorească contrară. ”Prin urmare, până în momentul în care o instanţă de judecată va decide altfel, Neculai Onţanu este nevinovat. Astfel, UNPR îşi exprimă convingerea că Primarul Sectorului 2 va explica tot ceea ce este de explicat astfel încât situaţia să fie lămurită în cel mai scurt timp, iar suspiciunile pe care le au procurorii să fie infirmate”, susţine UNPR.

În ce priveşte implicaţiile politice ale reţinerii lui Onţanu, cei de la UNPR sunt încrezători că efectele vor fi limitate, în condiţiile în care va fi aleasă, sâmbătă, o nouă conducere Uniunii.

”În mod evident, acest moment nu este unul simplu, în condiţiile în care campania electorală va începe în scurt timp. UNPR este însă un partid puternic şi va face faţă acestei provocări, păstrându-şi valorile, obiectivele electorale şi strategia politică. Sâmbătă va avea loc Conferinţa Naţională UNPR, moment în care partidul îşi va alege preşedintele şi va intra în linie dreaptă pentru alegerile locale din acest an”, se mai arată în comunicatul citat.

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, aflat la al 4-lea mandat, a fost reţinut, miercuri, după mai puţin de o oră de audieri la DNA.

Edilul este reţinut sub acuzaţia de luare de mită, într-un dosar în care a fost pusă sub urmărire şi Loredana Claudia Radu, avocata lui Victor Ponta. Onţanu urmează să fie prezentat joi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Onţanu este acuzat că a primit mită un teren de 1.500 de metri pătraţi de pe strada Barbu Văcărescu, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea ai multor terenuri din sectorul 2 ce totalizau 83.500 mp. El ar fi primit terenul cu ajutorul Loredanei Radu şi al unei alte persoane, care au cumpărat respectiva suprafaţă prin contracte fictive sub preţul minim.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: