Unii șoferi riscă să rămână fără permisul de conducere. A fost aprobată lista cu cele peste 100 de afecțiuni medicale care te pot lăsa pieton

Sursă: pxhere.com

Șoferii care știu că suferă de anumite probleme de sănătate nu vor mai putea avea permis de conducere. Acești conducători auto trebuie să anunțe imediat autoritățile auto. Există și câteva excepții când aceste persoane pot avea în continuare dreptul de a conduce.

Șoferii din Marea Britanie sunt foarte nemulțumiți de o nouă lege din țara lor. Nu numai posesorii permisului de conducere au criticat legea, ci și cei care vor să obțină în curând carnetul pentru că se pot confrunta cu noi dificultăți. Autoritățile britanice au întocmit o listă cu peste 100 de boli care sunt incompatibile cu șofatul. Lista a fost deja aprobată

Este important de precizat că șoferii care au permis trebuie să anunțe Agenția pentru Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (Driver and Vehicle Licensing Agency – DVLA) dacă suferă de aceste afecțiuni medicale. Dacă nu vor face acest pas, ei riscă amenzi de 1.000 de lire. Șoferii trebuie să declare la autoritatea britanică și dacă medicul le-a spus să nu mai conducă vreme de trei luni, dacă starea de sănătate le poate afecta pentru cel puțin trei luni conducerea de vehicule în siguranță sau dacă condiția medicală nu le mai permite să conducă.

Cum pot șoferii să rămână fără permis în Marea Britanie

DVLA a transmis că pe lista întocmită de agenție se află mai mult de 100 de afecțiuni medicale care te pot lăsa fără permisul de conducere. Cele mai comune boli pentru care șoferii din Marea Britanie pot să devină pietoni sunt: diabetul, apneea în somn, afecțiuni cardiace, afecțiuni oculare, accident vascular cerebral, convulsii, epilepsie, sincope, dar și intervenții chirurgicale, potrivit B1TV.

Românii care dețin permisul de conducere și trebuie să îl reînnoiască sau cei care fac școala de șoferi trebuie să facă un set de analize medicale și să treacă un test de vedere. Este important de precizat că persoanele care suferă de boli cardiace grave pot rămâne fără permisul de conducere. Ei își vor recăpăta dreptul a de conduce doar după ce afecțiunea este tratată. În plus, și românii care suferă de boli renale și diabet, cei care au tulburări de ritm cardiac, care au suferit un transplant de cord sau o operație de bypass au nevoie de un aviz de la medicul specialist.