Unii consumatori vor plăti tarife mai mari la energie electrică. Lista cu tarifele a fost actualizată

Unii consumatori vor plăti tarife mai mari la energie electrică. Lista cu tarifele a fost actualizată Sursa foto: Arhiva EVZ

Anumiți consumatori vor plăti mai mult la curentul electric începând de anul viitor, potrivit plafoanelor stabilite de Guvern. Noile prețuri vor fi valabile începând cu 1 ianuarie 2023 și până în 31 martie 2023.

Compania de electricitate Electrica Furnizare a început să notifice clienții despre ce tarife vor trebui să plătească începând cu noul an, în concordanță cu noile plafonări stabilite de Guvern.

„Stimate client, având în vedere că actuala ofertă de furnizare a energiei electrice în regim de Serviciu Universal din contractul dumneavoastră expiră la data de 31.12.2022, vă transmitem noua ofertă de furnizare a energiei electrice în regim de Serviciu Universal, care intră în vigoare începând cu data de 01.01.2023 și este valabilă până la data de 31.03.2023″, se arată în mesajul transmis de Electrica Furnizare.

Prețuri mai mari la curent începând de anul viitor

Astfel, de anul viitor, consumatorii casnici vor plăti în 2023 cel mult 1,3 lei/kwh, în funcție de consumul lunar. Consumatorii vor plăti 0,68 de lei kWh, pentru consumul realizat în perioada 1 septembrie 2022 - 31 decembrie 2022 de către clienţii casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 0-100 KWh inclusiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest tarif va fi aplicat și pentru cei care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, dar și pentru clienţii casnici care au în întreţinere cel puţin trei copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învăţământ.

Vor plăti 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus pentru consumul realizat în perioada 1 septembrie 2022 – 31 decembrie 2022 de către clienţii casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 a fost între 100-300 kWh pentru un consum lunar care este de maximum 255 kWh. Cei care vor depăși 300 de kWh vor plăti un preț de 1,3 lei.

Tarifele pentru IMM-uri și marii consumatori

IMM-urile, operatorii economici din industria alimentară, agricultură și pescuit, vor plăti maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul lunar realizat la locul de consum, diferenţa de consum lunar de energie electrică urmând a fi facturată la prețul de 1,3 lei kWh, cu TVA inclus, în baza declaraţiei pe propria răspundere a reprezentatului legal.

1 leu kWh va fi prețul și pentru spitalele publice și private, dar și pentru instituțiile publice, pentru cele din urmă fiind prețul pentru 85% din consumul lunar, iar diferența fiind de 1,3 lei kWh, potrivit infofinanciar.ro.