Un înalt oficial din Slovacia a lansat acuzații către Ungaria. Despre care spune că ar avea intenții ostile și că ar putea să profite de haosul pe care l-a provocat Rusia odată cu războiul din Ucraina
Premierul Ungariei, Viktor Orban, reconfirmat la alegerile recente din țara vecină, este arătat cu degetul. Șeful Executivului de la Budapesta a fost acuzat de Boris Kollar, președintele Parlamentului Slovaciei, a afirmat că războiul dintre Ucraina și Rusia ar putea să reașeze harta Europei. Oficialul de la Bratislava spune că Orban ar vrea să-i rupă țara în bucăți, iar acest demers ar fi sprijinit de Vladimir Putin, liderul de la Kremlin.
Acuzațiile pe care le-au formulat slovacii prin vocea președintelui Parlamentului Slovaciei
Ameninţarea Ungariei este una serioasă, în condiţiile în care politicienii ungari vorbesc despre „Ungaria Mare”. De asemenea, aceştia fac planuri pentru a cumpăra imobile în teritoriile în care trăiesc comunităţile maghiare din Slovacia şi continuă să împartă paşapoarte, a spus Kollar.
Subminarea sistemului internațional de către ruși reprezintă o amenințare și pentru suveranitatea Slovaciei. Așa că şeful Guvernului de la Budapesta, Viktor Orban, ar găsi un bun prilej ca să profite de această situație de haos internațional.
Siteul index.hu titrează că politicienii din Slovacia s-au plâns că au aflat doar din presă că Guvernul maghiar a cumpărat clădiri în Košice, unde a înfiinţat un fond prin intermediul căruia să poată achiziționa teren agricol în țările vecine.
Ce decizie au luat oficialii de la Bratislava pentru a-i bloca pe străini
În acest context, al informațiilor despre planurile Guvernului de la Budapestea privind achiziţionarea de bunuri imobiliare, Slovacia a modificat legislaţia care reglementează achiziționarea de imobile de către străini.
De asemenea, reprezentanții Guvernului de la Budapesta au anunțat că renunță la planul de a cumpăra teren în Slovacia, după protestele slovacilor. Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, a fost cel care a transmis că guvernul maghiar și-a revocat decizia de a cumpăra terenuri în țările învecinate, conform g4media.
Ungaria a fost acuzată și de Ucraina pentru că ar fi aliata Rusiei
Altfel, Ucraina a acuzat Ungaria, aliată a Kremlinului, că ajută la agresiunea rusă și că a perturbat unitatea Uniunii Europene. Se pare că, după alegeri, Budapesta a trecut la următorul pas ajutându-l pe președintele rus Vladimir Putin să-și continue agresiunea împotriva Ucrainei, a declarat Ministerul de Externe ucrainean într-un comunicat.