Ungurii sperie toată Europa! Dezvăluirea care ne pune pe jar: „Vine un deceniu de pericole!”

Ungurii sperie toată Europa! Dezvăluirea care ne pune pe jar: „Vine un deceniu de pericole!” Viktor Orban este un apropiat al lui Vladimir Putin. Sursa foto: Kremlin

Președintele János Áder i-a cerut lui Viktor Orbán, premierul în exercițiu și liderul partidului Fidesz, câștigător de alegeri, să formeze următorul guvern al Ungariei. Orbán a fost nominalizat pentru această funcție de alianța Fidesz-KDNP. Áder a spus că alegerile recente au fost „primele de acest fel din mai multe aspecte” dintre cele nouă alegeri democratice organizate din 1989.

Viktor Orbán a primit din partea președintelui ungar János Ader mandatul pentru formarea Guvernului. Pentru prima dată, două alianțe de partide au concurat și niciodată numărul listelor naționale nu a fost atât de scăzut, a spus el, adăugând că 3 aprilie a avut cel mai mare număr de observatori străini și au fost primite cele mai puține plângeri.

Rezultatele alegerilor și decizia luată de alegători au fost clare: alegerile au fost legale, constituționale, libere și democratice. Legitimitatea noului parlament și a viitorului guvern nu poate fi pusă la îndoială, , a spus președintele.

Viktor Orbán: Sunt semne că urmează o gravă criză energetică

Într-o declarație de presă făcută în prezența președintelui, Viktor Orbán a spus că urmează „un deceniu de pericole”: „Există un război și prețurile cresc în Europa, iar semnele unei grave crize energetice apar”. Orbán a spus că „suferința” este în fața economiilor europene și a adăugat că pandemia de coronavirus nu sa încheiat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 3 aprilie, alegătorii maghiari „au luat o decizie clară, care arată că se așteaptă ca liderii țării să-i protejeze împotriva acestor dificultăți”.

Trebuie să rămânem în afara războiului din Ucraina și să abordăm provocările unei crize economice europene emergente într-un mod în care Ungaria își poate păstra realizările. El a adăugat că măsurile recente ale guvernului în exercițiu, cum ar fi extinderea plafoanelor la prețurile carburanților și alimentelor, precum și creșterea pensiilor, au fost concepute în acest scop.

Ce spune premierul despre noul guvern

Viktor Orbán a refuzat să dezvăluie detalii despre pregătirile sale pentru noul guvern, dar a spus că sunt în curs de negocieri cu candidații la ministere, adăugând că selecția miniștrilor a fost determinată de „înțelegerea sarcinilor pentru următorii patru ani”.

El a spus că negocierile sale au avut ca scop găsirea de candidați pentru cei patru ani, deoarece „viața se schimbă rapid și Ungaria are nevoie de un guvern care să poată oferi cele mai bune răspunsuri la provocările de actualitate”. Orbán a mai spus că și-a luat angajamentul de a forma un guvern ai cărui membri ar putea „proteja Ungaria împotriva pericolelor următorului deceniu împreună, ca organism și individual”.

Reamintim că Viktor Orbán va fi  prim-ministru pentru a cincea oară

În parlamentul constituit după alegerile legislative din 3 aprilie, partidul Fidesz condus de Viktor Orbán a obţinut 135 din cele 199 de mandate, menţinându-şi majoritatea de două treimi.

La două zile după ce a câştigat alegerile, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat iniţierea împotriva Ungariei a noului mecanism care permite suspendarea fondurilor europene pentru statele UE despre care executivul comunitar consideră că încalcă statul de drept. Invocând tot încălcarea statului de drept, Comisia Europeană nu a aprobat până în prezent PNRR-ul Ungariei, la fel procedând şi în cazul Poloniei.

Conduse de guverne conservatoare, Polonia şi Ungaria sunt criticate de Bruxelles pentru limitarea drepturilor comunităţii LGBT, reformele în justiţie, respingerea migranţilor şi contestarea întâietăţii dreptului european şi a deciziilor CJUE în faţa dreptului național, scrie Capital.