Ungaria de revoltă împotriva migraţiei protejată de UE. „Se fac forturi din partea UE de a legaliza migrația ilegală”. 1,55 miliarde de euro oferiţi migranţilor pe carduri ilegale

Ungaria de revoltă împotriva migraţiei protejată de UE. „Se fac forturi din partea UE de a legaliza migrația ilegală”. 1,55 miliarde de euro oferiţi migranţilor pe carduri ilegale

György Bakondi, președintele Consiliului de Securitate al premierului ungar a afirmat, marţi, că peste 2.000.000 de migranţi au primit din partea Uniunii Europene (UE) carduri ilegale în valoare totală de 1,55 miliarde de euro. Potrivit oficialului ungar acest lucru a fost făcut de UE pentru a legaliza migraţia ilegală.

„Peste două milioane de migranți au primit carduri de debit. Echivalentul a 500 de miliarde de forinți (1,55 miliarde de euro) a fost cheltuit în acest fel” a declarat György Bakondi, președintele Consiliului de Securitate al premierului ungar, potrivit activenews.ro

 

De asemenea, Bakondi susţine că vizele migranţilor reprezintă un risc de securitate a ţărilor europene.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

„Această soluție, care nu a fost gândită și este absolut ilegală, și alte eforturi din partea Uniunii Europene de a legaliza migrația ilegală, cum ar fi viza migranților și stabilirea unor canale legale pentru imigrație, reprezintă un risc de securitate în ceea ce privește asistența medicală, și cu consecințe culturale pentru cetățenii maghiari și europeni”, a afirmat el.

 

Potrivit oficialului ungar, ţara sa nu este de acord cu precticile UE de legalizare a migraţiei.

 

„Ungaria nu este de acord cu acest lucru. Opinia Ungariei este că problema nu trebuie adusă în Europa. Trebuie acordată asistență pentru a permite rezolvarea problemelor la fața locului”, a adăugat el.

 

 

În 2018, cele 28 de state-membre au acordat regim de protecție pentru peste 300.000 de solicitanți de azil din care o treime sunt sirieni, potrivit datelor Eurostat publicate recent.

 

 Concret, în 2018, cele 28 de state membre UE au acordat protecție pentru 333.400 de solicitanți de azil, cifră mai mică cu aproximativ 40%, adică, 533.000 față de 2017.