2016 - anul renasterii ciclismului romanesc, iar interesele personale nu pot fi prioritare interesului majoritatii ». Cu aceasta idee indrazneata a pasit in acest an pe drumul pavat, de-a lungul timpului, cu multa munca si daruire coordonatorul sectiei de ciclism de la CS Olimpia, Mihai Anghel.
Istoricul clubului si a al sectiei de ciclism Clubul este unul de traditie in Capitala. Infiintate intr-o perioada tulbure - 1948, dupa cele doua razboaie mondiale care au secatuit omenirea, gruparea, ca si sectia de ciclism de aici, au rezistat vicisitudinilor vremii. Si chiar daca lucrurile nu sunt roz pentru ciclismul si sportul romanesc in general nici in ziua de azi, din pricina problemelor financiare, la CS Olimpia continua sa se faca performanta. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara.
Zeci de medalii la Campionatele Nationale din ultimii ani Anul trecut, spre exemplu, sportivii sectiei CS Olimpia au obtinut 54 de medalii la Campionatele Nationale, la cele 4 ramuri (sosea, velodrom, ciclocros, MTB). Si in 2016, eforturile au dat roade, sportivii CS Olimpia fiind pe podiumul intrecerilor consacrate de pe plan intern. Si ce este poate si mai important este faptul ca « nebunia pe doua roti », cum le place ciclistilor sa-si alinte pasiunea, continua sa se manifeste in randul tinerilor. De altfel, sectia de ciclism de la CS Olimpia exact pe aceasta latura se axeaza. In prezent, sunt legitimati la CS Olimpia 30 de ciclisti, cu totii la categoria copii A, B, C sau D1 (16 sportivi) cadeti (6 sportivi), juniori (4 sportivi ) si tineret/ under 23 (4 sportivi).
Fetele, pe urmele baietilor… Demn de remarcat este si faptul ca printre acestia se numara si sase fete: mezinele Miruna Barbu, Ioana Voicu si Antonia-Maia Parvulescu, cadetele Roxana Tontea si Andreea Ionescu, precum si Florina Iulia Funduc, la categoria tineret. Semn ca lucrurile evolueaza, iar reprezentantele sexului frumos se alineaza activitatilor practicate pana mai ieri doar de barbati.
Planuri ambitioase pentru conducatorii sectiei Practic, planul antrenorului coordonar este in derulare: « In urma cu aproape 3 ani, am pornit alaturi de colegul Mircea Brebene acest proiect de dezvoltare a unei sectii de copii si juniori la CS Olimpia pentru ca vrem sa lasam ceva in urma noastra. Visul nostru este ca macar unul din acesti copii sa ajunga sa reprezinte Romania la Jocurile Olimpice. Nu este usor, dar cu multa daruire si sprijin din partea parintilor speram sa ne atingem obiectivele”, spune atat de frumos Mihai Anghel.
Buget… de austeritate Un tel mare pentru un club al carui buget de la Ministerul Tineretului si Sportului este de 35.000 de lei in acest an. Multi si putini bani…foarte putini…pentru nevoile vremii. Si daca luam spre comparatie sectii similare din tari cu traditie in ciclism, precum Franta, Italia, Spania etc, ale caror visterii sunt…cu mult mai pline… avem deja imaginea unui sport care in tara noastra face eforturi sa supravietuiasca. Si, totusi, la CS Olimpia cel putin doi oameni inimosi, antrenorii Mihai Anghel si Mircea Brebene, se incapataneaza sa reuseasca. Selectia riguroasa, perfectionarea elementelor ce definesc fiecare proba, perseverenta, constinciozitatea, seriozitatea si respectul, precum si combaterea flagelului secolului in sport – dopajul - creeaza diferenta si sunt doar cateva dintre caracteristicile succesului la acest club.
Stiati ca: - de la acest club au plecat spre podiumurile marilor competitii europene si mondiale ciclisti celebri precum Marin Niculescu si Costica Paraschiv. Marin Niculescu a castigat Turul României în anul 1951 si este detinatorul, si in prezent, al recordului de victorii de etapa în Mica Bucla, cu 14 succese. Sprinter de mare valoare, el a avut succese si in cea mai prestigioasa competitie de amatori a vremurilor sale, Cursa Pacii. Marin Niculescu a fost totodată şi un antrenor de renume, ca si Costica Paraschiv, care cocheteaza in prezent cu intrecerile rezervate veteranilor;
- clubul a fost si este o rampa de lansare pentru multi campioni - Marius Petrache (campionul national en-titre de fond) si Ciprian Balanescu (multiplu campion la duatlon/triatlon) sunt exemple graitoare in acest sens. Marius Petrache este unul dintre cei mai completi ciclisti romani ai momentului. Are in palmares multe podiumuri internationale, dar si peste 25 de titluri de campion national la diferite probe de ciclism: sosea, velodrom, ciclocross si mountain bike. Ciprian Balanescu se poate lauda, pe langa numeroasele titluri nationale, si cu podiumuri in competitiile europene de duatlon off road, dar si cu participari meritorii la Campionatele Mondiale de profil;
- in deceniul trecut, clubul a avut parteneriate de succes si echipe de seniori: Olimpia-Delma si Olimpia-Bilal;
- actualul presedinte al FR Ciclism, campionul paralimpic Eduard Carol Novak, a avut prima prima legitimare la CS Olimpia, dupa teribilul accident rutier din 1996, in urma caruia si-a pierdut partea inferioara a piciorului drept si a pus capat carierei de patinator, reprofilandu-se pe ciclism.
CASETA 1 GRATUITATE - copiii se pot inscrie gratuit. BICICLETE PENTRU CEI MAI BUNI - in functie de abilitati si calitatile motrice ale copiilor, cei mai buni primesc biciclete de antrenament si concurs, ale caror preturi variaza de la cateva sute la cateva mii de euro. (intra poza 6) DIPLOME SI PREMII PENTRU MEDALIATI – sportivii clasati pe podium la intrecerile nationale primesc medalii si diplome, precum si premii de la diferiti sponsori constand in articole si materiale de concurs.
CASETA 2 - Date/adresa/contact CS Olimpia Adresa: Sos. Iancului, nr 128 A, sector 2 Bucuresti Contact: fax 021.250.24.25 Persoana de contact: antrenor Mircea Brebene - 0723.43.89.41.