Evenimentul Zilei > EVZ Special > Un Trump colosal: Cel mai Grandios discurs rostit vreodată!
Un Trump colosal: Cel mai Grandios discurs rostit vreodată!

Un Trump colosal: Cel mai Grandios discurs rostit vreodată!

Joi seara, pe 27 august 2020, la Casa Albă, Donald Trump a acceptat nominalizarea Republicană pentru un nou mandat. Cu acest prilej a rostit un discurs rarisim. Un discurs fabulos. Un discurs cum nu s-a mai auzit pe vreo scenă politică. Un discurs care resetează politica secolului XXI.

Adunați aici în frumoasa și majestuoasa noastră Casă Albă – cunoscută în lumea întreagă sub numele de Casa Poporului – nu putem decât să ne minunăm în fața miracolului care este măreața noastră istorie americană.

Aceasta a fost casa unor personalități impunătoare precum Theodore Roosevelt și Andrew Jackson care i-au unit pe americani cu viziunile lor îndrăznețe pentru un viitor mai măreț și mai frumos.

În interiorul acestor ziduri, au locuit generali tenaci, ca președinții Grant și Eisenhower care i-au condus pe soldații noștri în lupta pentru libertate.

De aici, Thomas Jefferson i-a trimis pe Lewis și Clark într-o expediție temerară pentru a traversa un continent sălbatic și neexplorat.

În mijlocul unui război civil sângeros, președintele Lincoln a privit chiar prin aceste ferestre către un monument al lui Washington pe jumătate terminat și L-a rugat pe Dumnezeu, în Mila Sa, să salveze uniunea noastră.

La două săptămâni după Pearl Harbor, Franklin Delano Roosevelt l-a primit pe Winston Churchill și, în interior, au plasat poporul nostru pe calea victorir în Al Doilea Război Mondial.

În ultimele luni, națiunea noastră și întreaga planetă au fost lovite de un nou și puternic inamic invizibil. La fel ca acei bravi americani de dinaintea noastră, răspundem acestei provocări.

Propunem terapii salvatoare și vom crea un vaccin înainte de sfârșitul acestui an sau poate chiar mai devreme. Vom învinge virusul, vom pune capăt pandemiei și vom ieși mai întăriți ca niciodată!

Ce a unit generațiile trecute era o încredere de nezdruncinat în destinul Americii și o credință neclintită în poporul american.

Ele știau că țara noastră este binecuvântată de Dumnezeu și are o misiune specială în lume. Această convingere, care a inspirat formarea uniunii noastre, expansiunea noastră către vest, abolirea sclaviei, adoptarea drepturilor civile, programul spațial și înfrângerea fascismului, tiraniei și comunismului.

Acest spirit american semeț a ieșit învingător în fața fiecărei provocări și ne-a înălțat până în vârful activității umane.

Și totuși, în ciuda măreției noastre ca națiune, tot ce am realizat este acum în pericol. Este vorba de cele mai importante alegeri din istoria țării noastre.

Niciodată până acum, alegătorii nu au mai fost confruntați cu o alegere atât de clară între două partide, două viziuni, două filosofii și două programe.

Alegerile acestea vor decide dacă SALVĂM visul american sau dacă permitem unui program socialist să DISTRUGĂ destinul nostru iubit.

Aceste alegeri vor decide dacă creăm rapid milioane de locuri de muncă bine remunerate sau dacă distrugem industriile noastre și trimitem milioane de locuri de muncă în străinătate, așa cum prostește s-a făcut timp de multe decenii.

Votul vostru va decide dacă îi protejăm pe americanii care respectă legile sau dacă dăm frâu liber anarhiștilor violenți, agitatorilor și criminalilor care îi amenință pe cetățenii noștri.

Iar aceste alegeri vor decide și dacă ne vom apăra modul nostru de viață american sau permitem unei mișcări radicale de a-l distruge cu totul.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE