Membrii clanului de romi Petrovici din Buziaș aproape că și-au omorât victima. Sorin Soporosu, tânărul de 30 de ani care și-a văzut duminică moartea cu ochii în centrul orașului, are conflicte mai vechi cu țiganii.
Polițiștii timișeni au reușit să îi identifice pe toți agresorii, iar aceștia vor fi aduși astăzi la sediul IPJ Timiș pentru a fi audiați.
"A fost un conflict spontan înte cinci persoane care s-au bătut cu bâte şi mai multe obiecte contondente. Unul dintre cei cinci, un tânăr de 30 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Judeţean din Timişoara. În urma conflictului, pe numele celor cinci, inclusiv al persoanei vătămate, a fost deschis dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi vătămare corporală", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Ancuţa Morariu, potrivit mediafax.ro.
Tânărul a încercat să se apere, dar a căzut la pământ după ce l-a lovit cu piciorul pe unul dintre aagresorii lui. În acel moment asupra lui Sorin Soporosu au năvălit nu mai puţin de şase bărbaţi care l-au lovit cu bâtele şi cu o furcă minute în şir, în special în zona capului şi a abdomenului. În tot acest timp liderul clanului asista la masacru satisfăcut, pe marginea străzii.
Potrivit unor surse din poliţie, între victimă şi atacatori, care sunt un grup de romi, este un conflict mai vechi. În luna august Soporosu a fost înjunghiat de aceștia, iar acum tot scandalul a pornit de la faptul că i se cerea să își retragă plângerea depusă în vară la Poliție.
Tânărul de 30 de ani ar fi depus o plângere la Poliţie în urmă cu mai mult timp pe numele romilor, iar aceştia l-au întâlnit pe bărbat duminică în centrul oraşului Buziaş şi au încercat să îl convingă să îşi retragă plângerea.
Mai întâi a izbucnit o ceartă, apoi aceasta a degenerat într-o bătaie cu bâte, au mai spus sursele citate. (Sursă video: Pressalert)
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/oOn-JTkRIjk?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Te-ar putea interesa și: