A trecut 30 de minute de la primul incident, în fața Primăriei.

Iau copiii și, ușor și atent, mergem pe lângă zidurile caselor, ca să nu ne trezim din nou cu dementul prin preajmă. Micuții plângeau și era și jale în inima mea. Ani de zile am înghițit explicațiile uniformei care scuzau incompetența. „N-avem dotări, n-avem salarii, n-avem sporuri, n-avem oameni, n-avem mașini, n-avem-n-avem!”. Și-și plângeau lacrimile pe penițele noastre, a jurnaliștilor, să ajungă mesajul sus, să se ia măsuri.

Mesajul a ajuns, măsuri s-au luat, unde e progresul?

În fine, pe drum le-am spus copiilor „o poveste-gogonată” în care vine Poliția, îl prinde pe dement și îl arestează.

Am găsit mașina abandonată, am deranjat și Poliția Rutieră

 

Am pus copiii la culcare, timp în care încă se mai auzea huruitul acelei mașini pe străduțe. Mi-am luat legitimația și am ieșit în cartier. Evident, să văd dacă a venit Poliția. Nu a venit. În schimb am găsit mașina, abandonată. Sub pedala de accelerație erau un box, pe jos – mucuri de țigară, mizerie. Pe bancheta din spate avea un scaun de bebeluș și un port bebe. O imagine sinistră.

Mai mulți locuitori din acest cartier au ieșit să-și mute mașinile. Alții au ieșit să-l caute pe cel care a provocat dezastrul și care era însoțit, se pare, de încă un individ.

Un vecin sună la Poliția Rutieră să anunțe că mașina este abandonată, să indice locul, să se cerceteze dacă este furată… Omul era chiar mândru de el că avea să ajute organele cu o informație importantă. Vă redau dialogul:

Cetățean: -Am găsit mașina, este abandonată pe strada Scărlătescu!

Poliția Rutieră: – Așa, și noi ce să facem?

Decât să le sugereze el ce să facă, cetățeanul a închis.

A trecut mai bine de o oră. La mașină nu a ajuns niciun polițist. În cartier, liniște. Un echipaj de la Secția 4 trece pe la locul accidentului din fața Primăriei, se uită, schimbă două vorbe cu niște oameni speriați, se plâng că „a intervenit cineva de la presă” și își văd de drum. Vă dați seama ce deranj?

În final, un vecin spune „Eu mai bag o fisă!”. Și sună la Poliția Locală Sector 1.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE