Un șeic din Yemen țintește să cumpere Rapidul

Un șeic din Yemen țintește să cumpere Rapidul

Hussein Abdullah Al-Ahmar negociază preluarea echipei din Giulești, pentru care este dispus să plătească suma de trei milioane de euro.

Soarta echipei Rapid este pe cale să se schimbe radical. Aflat în insolvență și în pericol de a nu primi licența pentru prima divizie, chiar dacă este la un pas de promovare, clubul giuleștean i-a căzut cu tronc unui important om de afaceri din Yemen.

Șeicul Hussein Abdullah Al-Ahmar (38 de ani) a venit, miercuri seară, la București, pentru a negocia cumpărarea Rapidului, aflat, în prezent în proprietatea lui Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu. Cei doi oameni de afaceri nu au putut susține financiar echipa din Grant, jucătorii sunt neplătiți de mai multe luni, iar găsirea unui cumpărător a devenit, în ultima perioadă, esențială. „Am venit la București ca să facem o afacere bună”, a spus unul dintre însoțitorii șeicului.

A fost în tribune la meciul cu Slobozia

După discuții eșuate, cu mai mulți posibili investitori, printre care s-a aflat și Adrian Porumboiu, Adian Zamfir a ajuns prin intermediul colaboratorilor la un important om de afaceri din Yemen. Hussein Abdullah Al-Ahmar este fiul lui Sadiq Al-Ahmar, fost rege al Yemenului, și a fost prezent, ieri, în Giulești, pentru a vedea meciul pe care formația pregătită de Viorel Moldovan îl va disputa contra celor de la CSM Unirea Slobozia, în cadrul play-off-ului Seriei I din liga secundă. „Nu vreau nici să confirm, nici să infirm. Vineri (n.r. - azi) o să aflați mai multe”, ne-a declarat Nicolae Cristescu, confirmând practic că negocierile se află în toi.

EVZ a încercat să afle mai multe detalii despre cel care ar urma să plătească aproximativ trei milioane de euro, atât cât reprezintă datoriile Rapidului, pentru a deveni patronul „alb-vișiniilor”.

Unul dintre mogulii țării sale

Un ziarist de la publicația „National Yemen” ne-a spus că Hussein se poate lăuda cu o avere impresionantă, cifrată la câteva zeci de milioane de dolari și face parte din clasa politică a Yemenului. „Șeicul are o impresionantă forță financiară. Averea se ridică la câteva zeci de milioane de dolari, iar marile afaceri le deține în telecomunicații. De asemenea, are o implicare activă și în viața politică. În schimb, nu știam că ar fi pasionat de fotbal”, ne-a spus ziaristul de la publicația citată.

Yemen este cea mai săracă țară din Orientul Mijlociu, asociată deseori cu locul de baștină al multor teroriști din Al-Qaeda. Are o suprafață de 527.968 de kilometri pătrați și o populație de 23,5 milioane de locuitori.

Yemenul este inexistent în fotbal, iar naționala statului asiatic ocupă, în prezent, locul 179.

Mulți au vrut, puțini au luat

Rapidul a avut parte, în ultimii ani, doar de instabilitate și potențiali cumpărători care, în scut timp de la demararea negocierilor, au renunțat la afacere. George Copos a reușit, în 2008, să-i paseze clubul lui Fathi Taher, dar iordanianul s-a retras după doar câteva luni și a acuzat că a fost tras pe sfoară de Copos. Apoi, neamțul Lutz Stache a anunțat că ar cumpăra și el echipa din Grant, dar negocierile nu s-au concretizat. Aceeași soartă a avut și intenția lui Gruia Stoica de a deveni patron, apoi, anul trecut, Copos a scăpat de Rapid, pe care l-a pasat actualilor proprietari.