Evenimentul Zilei > International > Un șef de stat călătoreşte în străinătate cu 1.000 de persoane, bagaje ce cântăresc 506 tone cu două limuzine
Un șef de stat călătoreşte în străinătate cu 1.000 de persoane, bagaje ce cântăresc  506 tone cu două limuzine

Un șef de stat călătoreşte în străinătate cu 1.000 de persoane, bagaje ce cântăresc 506 tone cu două limuzine

Monarhul saudit Salman bin Abdul Aziz face o vizită în această săptămână în Indonezia, și este pentru prima oară în ultimii 46 de ani când un rege saudit vizitează ţara cu cei mai mulți oameni de religie musulmană.

Scopul acestei vizite este strângerea legăturilor dintre cele 2 state, iar vizita lui Aziz se va întinde pe o perioadă de 9 zile, relatează Washington Post, care citează presa din Indonezia.

Salman bin Abdul Aziz va avea bagaje de 506 tone, care includ două limuzine Mercedes-Benz S600 şi două lifturi electrice, scriu cei de la Buisness Magazine.

The Jakarta Post a relatat că grupul care îl însoţeşte pe rege în această călătorie este de 1.500 de persoane, între care se numără 10 miniştri, 25 de prinţese şi cel puţin 100 de presoane din staff-ul responsabil de securitate.

Ca termen de comparaţie, când preşedintele american Barack Obama a vizitat ţări din Africa sub Sahariană, în 2013, a avut în delegaţie 56 de vehicule, dintre care 14 limuzine, sute de agenţi secreţi responsabili de securitate. Şi deşi Omaba a călătorit şi în locaţii mai puţin exotice, conform informaţiilor disponibile pregătirile au fost de un nivel similar.

Prinţul Salman Ben Abdel Aziz, în vârstă de 79 de ani, a devenit regele Arabiei Saudite în 2015, și beneficiază de o reputaţie de probitate şi este considerat un arbitru respectat în cadrul familiei regale.

Născut la Riyad la 31 decembrie 1935, prinţul Salman a fost guvernatorul capitalei timp de aproape 50 de ani, majoritatea provinciilor saudite având la conducerea lor membri ai familiei regale cu rang de miniştri.

"Această funcţie i-a oferit experienţă şi el a supervizat emergenţa Riyadului drept capitală", subliniază Eleanor Gillespie de la Gulf States Newsletter, cu sediul la Londra.

El este considerat artizanul dezvoltării acestui oraş construit în plin deşert de dinastia Al-Saud pentru a face din el un oraş modern.