Caroli Foods investeşte 50.000 de euro în producţia de salam de Sibiu, după o reţetă veche de peste 70 de ani.
Românii fabrică salam de Sibiu din 1935, când Filippo Dozzi a inventat reţeta pentru acest produs. După mai bine de 70 de ani, Caroli Foods a preluat aceeaşi reţetă şi fabrică azi salam de Sibiu, după o investiţie de 50.000 de euro.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, în prima etapă, produsul va fi disponibil într-un număr limitat de locaţii, în mod special datorită noilor specificităţi ale procesului de producţie, care presupune cel mai lung proces de fabricaţie de pe piaţă.
“Salamul de Sibiu 1935 trimite, de fapt, la o experienţă gastronomică, înseamnă o redescoperire a unui gust rafinat, din trecut, pe care astăzi consumatorii nu îl mai regăseau. Aceştia au remarcat gustul fad al destul de multor alimente aflate acum pe piaţă. Tocmai de aceea Caroli Foods, respectând întru-totul reţeta din 1935 a celebrilor fraţi Dozzi lansează un produs într-o ediţie limitată cu un gust autentic şi o savoare unică”, declară Andrew Taylor, vicepreşedinte Comercial Caroli Foods.
Procesul de fabricaţie al produsului durează 90 de zile, iar pentru fabricarea lui se folosesc doar ingrediente naturale precum carne de porc, slănină, condimente naturale şi sare.
Legenda spune că părintele salamului de Sibiu este un italian, Filippo Dozzi, care a deschis la Sinaia o fabrică de salamuri pentru protipendada de la începutul secolului 20.
Salamul a fost fabricat numai iarna de către mezelarii pricepuţi proveniţi din Sibiu şi mărginimile sale. La export, salamul era trecut prin vama Sibiu, acesta fiind motivul pentru care denumirea i-a rămas Salam de Sibiu.
*Materialele apărute în această secţiune reprezintă conţinut publicitar.