Violatorul are de stat ani mulți în închisoare, înainte să spere la o eliberare condiționată. În plus, e val trebui să achite victimei daune de 15.000 de euro.

Povestea s-a petrecut în 2015, în Valencia. Între bărbat, identificat drept Vasile C. M., și minoră, de asemenea româncă, exista o relație de prietenie. Conform presei spaniole, citate de observatornews.ro și ziarulromanesc.es, bărbatul i-a solicitat ajutorul minorei pentru a merge împreună la adunat de fier vechi.

Profitând de faptul că sunt doar ei doi, bărbatul a izolat-o pe minoră într-o zonă mai retrasă, a legat-o de o bară de metal și a profitat de ea. Ulterior, bărbatul a amenințat-o pe fată în speranța că aceasta nu va spune nimic despre ce s-a întâmplat. Dar fetița a mers chiar în aceeași zi la poliție, împreună cu mama ei, și a povestit întreaga dramă trăită.

Ancheta a scos la iveală faptul că bărbatul a vrut astfel să se răzbune, după ce părinții fetei au refuzat ca aceasta să se mărite cu el. Bărbatul a negat acuzațiile, susținând că relațiile pe care le-a avut cu fata au fost de comun acord. Magistrații nu l-au crezut și, după aproape cinci ani de la comiterea infracțiunii, l-au condamnat la opt ani de închisoare cu executare.

După ieșirea din pușcărie, românul ar urma să mai petreacă cinci ani sub supravegherea autorităților și are interdicție zece ani să se mai apropie de victim sa. Mai mult, bărbatul trebuie să-i achite daune în valoare de 15.000 de euro.

Și, uite-așa, de la strâns de fier vechi ne facem de rușine în străinătate. Nu menționăm numele etniei individului. Că nu e politically correct.