Un român va conduce Orchestra Națională a Franței timp de patru ani începând din septembrie 2021

Un român va conduce Orchestra Națională a Franței timp de patru ani începând din septembrie 2021

Dirijorul Cristian Măcelaru a fost numit să conducă Orchestra Naţională a Franţei, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri simfonice din această ţară.

În vârstă de 39 de ani, Cristian Măcelaru va conduce Orchestra Națională a Franței timp de patru ani începând din septembrie 2021, anunță agenția RADOR. În prezent, el este dirijorul Filarmonicii din Köln, după o activitate remarcabilă timp de șapte ani în fruntea Orchestrei Simfonice din Chicago.

Potrivit Radio France, căruia îi aparține Orchestra Națională a Franței, misiunea lui Cristian Măcelaru va fi aceea de a confirma importanța muzicii franceze în repertoriul orchestrei și de a consolida poziția prestigioasei formații muzicale în plan național și internațional.

Pe urmele lui Sergiu Celibidache

„Sunt convins că arta este astăzi mai mult decât oricând o necesitate, pentru că numai ea are puterea să ne unească și să ne ajute să ne definim locul în univers. Vom cânta pentru o lume mai solidară, mai sensibilă, capabilă să sărbătorească umanitatea și valorile noastre comune" - este declarația dirijorului român cuprinsă în comunicatul Radio France.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristian Măcelaru este puțin cunoscut în Franța, de aceea presa culturală de aici a calificat anunțul ca pe o mare surpriză. El a dirijat orchestră franceză anul trecut cu un program contemporan, precizează directorul Departamentului Muzică și Creație de la Radio France. Orchestra Națională a Franței a putut fi urmărită și de publicul român la București pe scena Festivalului Internațional George Enescu. Cristian Măcelaru vine la pupitrul acestei mari orchestre, înființate în 1934, după un lung șir de mari muzicieni, între care Sergiu Celibidache.