Evenimentul Zilei > Social > Un român a comis-o grav. Cea mai scumpă țigară din lume! A fost prins în doar câteva secunde
Un român a comis-o grav. Cea mai scumpă țigară din lume! A fost prins în doar câteva secunde

Un român a comis-o grav. Cea mai scumpă țigară din lume! A fost prins în doar câteva secunde

Fumatul l-a costat scump! Un bărbat de 37 de ani din Galaţi a fost amendat cu 15.000 de lei după ce a aruncat un chiștoc pe geam ! Autoritățile l-au prins în câteva secunde .

Posesorul unui autoturism de lux a fost prins de jandarmi fix când arunca chiștocul de la țigară pe geam,informează, vineri, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi.

Polițiștii executau serviciul de patrulare pe raza Secţiei 2 Poliţie Galaţi. Bărbatul a aruncat chiștocul de țigară chiar în fața autospecialei jandarmeriei .

Cea mai scumpă țigară din lume

Oamenii legii l-au atenționat pe șofer pentru gestul făcut şi l-au rugat să ridice mucul de ţigară de jos. Bărbatul a devenit agresiv și a avut o atitudine arogantă în fară autorităților, ameninţându-i cu avocatul cu care comunica la telefon.Acesta nu a ascultat rugămintea poliției și și-a văzut de drum.

Poliția a fost nevoită să îi dea o amendă de 15.000 de lei, potrivit agerpress.

Legea antifumat

Din 17 martie 2016, de când e în vigoare legea antifumat, oameni au fost amendaţi pentru că au fost prinşi că fumau în spaţii închise, arată datele comunicate pentru Economica de Poliţia Română. Amenzile au ajuns la sume colosale, 1,63 de milioane de lei.

-Dintre acestea, 1.332 de amenzi au fost aplicate persoanelor fizice prinse că fumau în spaţîi închise, potrivit informaţiilor comunicate pentru Economica de Poliţia Română. Acestea au fost sancţionate cu amenzi de la 100 de lei, la 500 de lei.

-Celelalte amenzi au vizat persoanele juridice care au încălcat legea. Trei unităţi au fost închise în 2019 pentru sfidarea legii antifumat: două în Călăraşi şi una din Cluj, au mai spus pentru Economica oficialii IGPR,transmite economica.net.

-Conform Legii nr. 15 din 2016, persoanele juridice care încalcă legea antifumat sunt sancţionate cu amendă de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă de 10.000 lei și cu suspendarea activității la a doua abatere. Săvârșirea unei noi contravenții la această lege se sancționează cu amendă de 15.000 lei și cu închiderea unității, potrivit legii antifumat.