Un robot plutitor a reușit să pozeze uraganul spectaculos din Oceanul Atlantic. Cum arată miracolul natural

Un robot plutitor a reușit să pozeze  uraganul spectaculos din Oceanul Atlantic. Cum arată miracolul natural

Imagini spectaculoase din interiorul unui uragan cu valuri înalte de 15 metri şi vânt de peste 190 kilometri pe oră au fost surprinse de un robot plutitor. Această mașinărie a colectact informații despre ineditul eveniment climatic.

Un robot plutitor a câștigat lupta cu uraganul Sam, produs în Oceanul Atlantic. Fenomenul avea valuri înalte de 15 metri şi vânt de peste 190 kilometri pe oră. Această reușită a fost unică pentru specialiști, iar munca grea a fost făcută de mașinăria de ultimă generație care a înfruntat uraganul de gradul 4.

În imagini s-a putut vedea un cer întunecat şi valuri care balansează violent dispozitivul dezvoltat de compania Saildrone, asemănător unei planşe de windsurfing, de culoare portocalie.Această ”dronă plutitoare” transmite datele în mod direct Agenţiei naţionale oceanice şi atmosferice (NOAA) din Statele Unite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scopul a fost de a înțelege cum se formează aceste evenimente climatice

Specialiștii au făcut acest experimentul pentru a înțelege și pentru a explica proceselor fizice de la faţa locului, cum se formeasca aceste evenimente climatice extreme şi, astfel, o mai bună pregătire pentru acestea.

Richard Jenkins, fondatorul şi CEO-ul Saildrone, a declarat că ”robotul ajunge acolo unde nicio navă de cercetare nu s-a aventurat vreodată, navigând în centrul ochiului uraganului şi colectând date care vor transforma înţelegerea cu privire la aceste furtuni puternice”.

Un alt uragan a făcut ravagii

Uraganul Ida a distrus o mare parte din statul american Louisiana, printre care și clădirea istorică din oraşul New Orleans în care a locuit în tinereţe Louis Armstrong. Doi oameni au murit și 10 sunt răniți, dintre care trei în stare gravă, iar autostrada Lucedale este complet distrusă.

“Nu am văzut nimic de acest fel în 23 de ani de activitate.”, a spus Cal Robertson, un ofițer din zonă