Felul de mâncare cu aspect bizar care a fost servit la un restaurant japonez din Singapore este un sac de ouă de caracatiță crude. Restaurantul a fost recent criticat pe internet pentru că a servit și servește acest fel de mâncare.
Deși este denumit tako tamago, felul de mâncare ciudat care i-a determinat pe utilizatorii rețelelor de socializare să critice restaurantul Koji din Singapore nu este cea mai apetisantă mâncare pe care am prezentat-o vreodată pe Oddity Central. Este vorba, în esență, de un sac mare și alb care are o membrană foarte flexibilă care ascunde sute de ouă de caracatiță alungite care înoată într-un lichid vâscos. Pentru a elibera în farfurie ouăle care sunt conținute în sac, sacul este servit crud și topit cu ajutorul unei torțe de suflat. Ouăle, care sunt servite de obicei cu sos de soia, au o aromă comparabilă cu cea a icrelor de somon.
Un restaurant a introdus în meniu un fel unic
Koji afirmă că fotografiile produsului său de sezon, care este disponibil doar până la jumătatea lunii mai, nu au făcut decât să crească popularitatea acestuia în rândul clienților din Singapore care sunt interesați să încerce ceva mai unic. Într-un interviu acordat revistei 8 Days Magazine, reprezentantul de relații publice al restaurantului a declarat că clienții care gustă tako tamago sunt „plăcut surprinși de aromă și spun că are gust de gălbenuș de ou cremos”. Reprezentantul a menționat, de asemenea, că acest fel de mâncare este „bogat în proteine, omega 3 și vitamina B12, contribuind la o dietă echilibrată și nutritivă”.
Pe de altă parte, nu toate mărturiile referitoare la cea mai recentă ofertă a lui Koji au fost pozitive. Pe rețelele de socializare, au existat utilizatori care și-au exprimat indignarea, susținând că este nepotrivit să servești ouă crude de caracatiță și că nu totul trebuie consumat.
S-ar părea că ouăle crude de caracatiță sunt o delicatesă populară în Japonia, în special în zone precum Hokkaido, unde sunt disponibile pe tot parcursul celor 12 luni ale anului.
sursa: odditycentral.com