Evenimentul Zilei > International > Un raport privind decesul DJ-ului Avicii: “s-a tăiat și a sângerat până la moarte”
Un raport privind decesul DJ-ului Avicii: “s-a tăiat și a sângerat până la moarte”

Un raport privind decesul DJ-ului Avicii: “s-a tăiat și a sângerat până la moarte”

La doar două săptămâni de la moartea celebrului DJ suedez Avicii, site-ul TMZ a publicat un raport care conţine informaţii despre decesul artistului, care arată că acesta ar fi decedat din cauza unei pierderi masive de sânge de la o rană pe care acesta şi-a provocat-o.

Avicii, al cărui nume real era Tim Bergling, a fost găsit mort în orașul Muscat, Oman, în 20 aprilie. Artistul avea 28 de ani şi suferea de pancreatită acută.

Raportul care susţine ipoteza sinuciderii vine la doar câteva zile după ce familia artistului a făcut pubică o scrisoare prin care spunea că Tim "nu mai putea merge mai departe și a vrut pacea", făcând aluzie la faptul că acesta s-ar fi sinucis.

Scrisoarea, semnată "Familia", îl descrie pe Dj ca fiind un "suflet artistic fragil și un tip sensibil care nu a fost făcut pentru maşinăria care ajunsese".

 

Scrisoarea deschisă a familiei DJ-ului AVICII

 

"Dragul nostru Tim a fost un căutător, un suflet artistic fragil, care purta mereu mari întrebări existențiale.

Un perfecţionist supraperformant care a călătorit și a muncit din greu într-un  ritm care a condus la o suprasolicitare.

Când a oprit turneul, a vrut să găsească un echilibru în viață pentru a se simți bine și a putea să facă ceea ce iubește cel mai mult – muzica".

S-a luptat mereu cu gânduri despre semnificație, viață, fericire.

Acum nu mai putea continua. El voia pacea.

Tim nu a fost făcut să fie maşinăria care ajunsese, el era un tip sensibil care și-a iubit fanii, dar a evitat lumina reflectoarelor", se arată în scrisoarea deschisă.

 

Tim, te vom iubi şi ne vei lipsi mereu. Tu  și muzica ta veţi rămâne pentru totdeauna  în  amintirea noastră.

Te iubim, familia", se arată în scrisoarea deschisă-

 

În momentul publicării scrisorii, purtătoarea de cuvând a DJ-ului a refuzat să confirme dacă acesta și-a luat propria viață.

 

Avea o iubită secretă cu care îşi făcuse planuri serioase

 

Tot la câteva zile de la moartea artistului, a fost făcută publică relaţia pe care acesta o avea cu modelul ceh Tereza Kačerová, care are un copil dintr-o relaţie anterioară, pe care îl creştea împreună cu Tim.  Presupusa iubită a DJ-ului a postat o scrisoare deschisă pe Instagram, în care spune că cei doi aveau planuri serioase de viitor şi a arătat publicului şi o serie de fotografii  în care în care apare alături de artist.

Aceasta a scris : "Nu am reuşit niciodată să te conving că numele fiicei noastre TREBUIE să fie Serafina”, sugerând faptul că cei doi aveau în plan să facă un copil împreună.

 

În ciuda succesului colosal pe care l-a avut după lansarea hitului single Le7els în 2011, Avicii a anunțat în 2016 că nu va mai cânta live, din cauza problemelor de sănătate pe care le avea, din cauza stesului și a abuzul de alcool. În ultimiii ani, artistul s-a luptat cu o boală extrem de gravă, pancreatita, şi suferea şi de anxietate severă.

Într-un documentar recent despre viaţa DJ-ului, ies la lumină poveştile din spatele cortinei. Acesta se suprasolicita fizic, realizând 320 de spectacole într-un singur an.

În documentar, Avicii, un introvertit auto-mărturisit, vorbește frecvent despre folosirea alcoolului ca o cârjă pentru a pentru a putea face faţă stresului zilnic și  anxietăţii.

 

De la 21 de ani suferea de pancreatită

La vârsta de 21 de ani a fost diagnosticat cu pancreatită acută, boală datorată în mare parte consumului excesiv de alcool şi al stilului de viaţă haotic. În 2014, medicii i-au îndepărtat vezica biliară și apendicele.

Artistul avea o avere colosală

În 2012 a donat întregul venit din turneul său din S.U.A. – mai mult de un milion de dolari – către un centru social pentru combaterea foametei "Feeding America", iar în 2013 a acordat un milion de euro organizației de ajutor suedez Radiohjälpen.

 

Tim Bergling a crescut în Stockholm și a început să producă muzică în liceu.

 

Şi-a făcut un nume în EDM (Electronic Dance Music), încă înainte de succesul hitului  Le7els in 2011.

După aceea, a produs hituri precum Wake Me Up !, You Make Me și, recent, Lonely Together, o colaborare cu Rita Ora.

 

A câștigat două premii MTV Music, un Billboard Music Award și a a fost de două ori  nominalizat la premiile Grammy.

 

Cu doar trei zile înainte să moară, DJ-ul a postat pe contul său de  Twitter un mesaj în care mulţumeşte Billboard Music Award pentru nominalizarea sa la categoria Top Dance / Album Electronică pentru EP Avīci (01).

Aviciii, pe numele său real Tim Bergling, s-a stins din viaţă pe 20 aprilie în Muscat, Oman, în timp ce se afla în vacanţă cu prietenii săi.

O cauză oficială a morții artistului nu a fost făcută publică.