Evenimentul Zilei > EVZ Special > Un „prost” contra unui „laș”. „Virusologii” Trump și Biden scot cuțitele
Un „prost” contra unui „laș”. „Virusologii” Trump și Biden scot cuțitele

Un „prost” contra unui „laș”. „Virusologii” Trump și Biden scot cuțitele

Cu mai puțin de două luni înainte de alegerile din 3 noiembrie, președintele SUA și candidatul democratic au schimbat cuvinte dure, de Ziua Muncii.

La mai puțin de două luni de la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, liderul de la Casa Albă și rivalul său democrat s-au atacat reciproc în timpul sărbătoririi  zilei Muncii în Statele Unite.

În mod tradițional, în Statele Unite, Labor Day (Ziua Muncii) marchează începutul perioadei alegerior prezidențiale.

Și dacă pandemia Covid-19 a dat peste cap campania electorală, Donald Trump și Joe Biden au călcat accelerația,  luni, schimbând invective.

Joe Biden, candidata democrată la funcția de vicepreședinte, Kamala Harris, și mâna dreaptă a lui Donald Trump, Mike Pence, s-au deplasat în două state estimate că vor juca un rol cheie la 3 noiembrie: Wisconsin și Pennsylvania.

Cum nu voia să rămână pe tușă, președintele republican Donald Trump, devansat de Joe Biden în sondaje, a convocat o conferință de presă surpriză la Casa Albă.

Lovite de pandemia Covid-19 care a ucis peste 185.000 de persoane și a îngenunchiat economia, Statele Unite sunt, de asemenea, zguduite de o mișcare istorică de protest împotriva rasismului și a violenței poliției, care uneori a degenerat și  în revolte. Și cu manifestații  pro-Trump, precum cea desfășurată luni în Portland, Oregon, unde au mărșăluit peste 300 de vehicule.

Un cocktail potențial exploziv, la fel ca recentele mitinguri îndoliate de focuri de armă, la Portland și Kenosha, în Wisconsin.

În acest context, Donald Trump a făcut din restabilirea „legii și ordinii” esența mesajului său de campanie.

„Joe Biden vrea să dea țara pe mâna virusului, ei (democrații) vor să ne dea familiile pe mâna hoardelor violente de extremă stânga, să dea locurile de muncă Chinei”, a lansat liderul de la Casa Albă.

Invocând sosirea unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 și o revenire „fantastică” a economiei chiar înainte de alegeri, președintele american a avertizat că Joe Biden și „democraților radicali”  ar „face economia să se prăbușească imediat”.

Trump și-a mai acuzat rivalul și pe Kamala Harris că au politizat eforturile de căutare a unui vaccin împotriva Covid-19, după ce Kamala Harris a declarat că nu are încredere numai în cuvântul președintelui SUA în legătură cu disponibilitatea unui astfel de vaccin.

„China profită de oamenii proști, iar Biden este o persoană din această categorie”, a mai spus cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE