Un proces răsunător în România are la mijloc o sumă imensă. Este vorba despre aproximativ 1 miliard de euro, iar lupta se dă între mama fostului om de afaceri Cătălin Chelu, pe de o parte, și fostele partenere de viață și copii acestuia, care cer anularea testamentului.

Ala Procopenco, Veronica Paraschiv și Natalia Suceanu, trei dintre cele cinci foste concubine, se războiesc cu mama lui Cătălin Chelu, iar procesul se va relua în perioada imediat următoare, anunță cancan.ro.

Omul de afaceri s-a stins din viață la sfârşitul anului 2014, într-o clinică privată din Amman (Iordania), acolo unde fugise cu puţină vreme înainte de a fi condamnat la şase ani de închisoare de autorităţile române în dosarul „Mită la MAI”. Fostele partenere de viață au deschis procese, începând din 2015, iar disputele juridice au ajuns la 500 doi ani mai târziu.

Un proces cu o miză financiară uriașă a fost reluat

Mai întâi, femeile au legat alianțe, dar înțelegerile s-au destrămat și s-a ajuns la plângeri penale pe care fiecare le-a formulat împotriva celeilalte. Acum, întreaga dispută purtată prin sălile tribunalelor va prinde viață din nou. Prin testament, Cătălin Chelu îi lăsase mamei sale grija de-a împărți averea uriașă. Despre misteriosul om de afaceri s-a spus că ar fi fost acționar la sute de firme și ar fi avut conturi uriașe în străinătate.

Cătălin Chelu a fost căsătorit o singură dată, cu Corina, alături de care a demarat o afacere, imediat după Revoluție. A înființat o firmă de cablu, în orașul natal, Galați, și cei doi au avut succes, pentru că operatorul s-a extins și în alte județe din sud-estul țării. Apoi, Cătălin Chelu a divorțat și nu s-a mai căsătorit. A avut însă cinci partenere și 10 copii (șase băieți și patru fete). Pe opt dintre ei i-a botezat cu numele său.