Evenimentul ZileiSocialUn preot român a fost țepuit. A plătit o sumă uriașă pentru nimic

Un preot român a fost țepuit. A plătit o sumă uriașă pentru nimic

Un preot român a fost țepuit. A plătit o sumă uriașă pentru nimic
Un preot român a fost țepuit de o doamnă care a pretins că lucrează la Academia Română. Acesta a crezut în spusele ei și a plătit o sumă uriașă de bani pentru o enciclopedie care valora doar 25 lei.

Preotul Petru Marcel Suciu a fost țepuit de o doamnă care a pretins că lucrează la Academia Română. Aceasta i-a spus că are o enciclopedie dedicată înalților prelați, teologi și sfinți români și că este foarte greu de găsit. El a plătit 175 de lei pentru o carte care valora doar 25 lei pe Internet. Părintele a declarat că toată lumea este numai după țepe în ziua de astăzi și că s-a învățat minte.

„Toată lumea e numai după țepe. Primesc un telefon de la o doamnă care se prezintă ca fiind in legătură cu Academia Română și care mă informează despre apariția unei enciclopedii uriașe in care un volum întreg e dedicat înalților prelați, teologi și sfinți români. Că e un tiraj restrâns, că e o lucrare capitală , esențială și că ar fi bună pentru biblioteca parohială, etc. Imi spune un preț pe măsură. Ok, zic. Hai să o luăm, deși… nu am împrumutat o carte din biblioteca parohiala de decenii….

Azi a sosit: Academia Română e de fapt un Club de la București – științific și cultural
Coordonator: Ion Văduva-Poenaru, autori principali pr Nicolae Barbu și av. Constantin Barbu.
– am mai găsit pe net volume din colecție iar prețul e undeva la 25-35 lei. Eu am dat 175!!!
– jalnică lucrare din toate privințele.
Am luat țeapă, am luat! Să fie primit”, a scris preotul pe Facebook.

Un fals preot din Suceava a țepuit o femeie din SUA

De curând, și un fals preot din Suceava a țepuit opt americani cu suma de 400.000 de dolari. La Poliția Municipiului Rădăuți – Biroul Investigații Criminale, a fost înregistrată plângerea unei femei, aflată în SUA. Bărbatul i-a cerut bani pentru construirea unei grădinițe pentru copii sau și unei farmacii care oferă medicamente gratuite pentru nevoiași. Aceasta a crezut că este preot și i-a dat o sumă uriașă de bani.

„Astfel, persoana vătămată ar fi contactat telefonic persoana din anunț și ar fi început o legătură cu persoane necunoscute și neidentificate, constând în conversații telefonice frecvente, ajungând la un moment dat la încrederea deplină că persoana cu care corespondează este un preot din Suceava. În aceste împrejurări, după ce ar fi obținut încrederea persoanei vătămate și ar fi convins-o că este preot, persoana neidentificată ar fi început să-i solicite diverse sume de bani, cu anumite scopuri precise, de ajutorare, respectiv construirea de biserici, grădinițe sau farmacii, precum și alte cauze umanitare”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.


Accesează: