Evenimentul Zilei > Social > Un poștaș din Iași a furat banii de pensii și a plecat în vacanță. Ce pedeapsă a primit bărbatul
Un poștaș din Iași a furat banii de pensii și a plecat în vacanță. Ce pedeapsă a primit bărbatul

Un poștaș din Iași a furat banii de pensii și a plecat în vacanță. Ce pedeapsă a primit bărbatul

Un poştaş din Iași a furat banii de pensii și a plecat în vacanță. Pensionarii au anunțat autoritățile, iar bărbatul a fost condamnat. El a trebuit să dea și suma luată înapoi.

Un poştaş din Iași nu a mai ajuns la bătrâni cu pensia și a plecat în vacanță. Bărbatul a furat banii pensionarilor pentru a se distra în concediu, dar oamenii legii l-au prins. Faptele de care a fost acuzat Mihai Şerban s-au petrecut în aprilie 2018.

El a semnat în locul beneficiarilor două cupoane de pensie, predându-le la oficiul poştal ca încasate. Poștașul a plecat cu 2.503 lei, cuantumul celor două pensii, în vacanță.

Trei săptămâni mai târziu, el s-a întâlnit cu o pensioară și i-a spus că nu au mai fost bani în luna respectivă. Femeia a depus o sesizare la oficiul poştal pe 7 mai. Trei zile mai târziu, o reclamaţie similară a fost depusă şi de celălalt pensionar.

Cu toate astea, oficialii nu au putut să discute cu bărbatul pentru că era în vacanță. La reîntoarcere, el şi-a recunoscut faptele, a returnat banii și și-a dat demisia. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani nu l-au iertat. Șerban a fost trimis în judecată pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

Poștașii se transformă în asistenți comunitari
Sursa: Arhiva EVZ

Ce pedeapsă a primit

Procurorii au propus o pedeapsă cu suspendare, având în vedere lipsa antecedentelor penale, vârsta de 50 de ani a lui Şerban, ca şi situaţia familială şi socială a acestuia. El a primit 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, ca şi la plata a 1.700 lei, reprezentând cheltuielile judiciare efectuate de stat. Pronunţată vineri, sentinţa poate fi atacată cu apel, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Alt poștaș arestat

Un alt poștaș din Spania a fost arestat după ce peste 20.000 de scrisori rămase nelivrate au fost găsite în locuința sa. Descoperirea a fost făcută după ce bărbatul și-a vândut casa din Biar, un oraș de aproximativ 3.600 de locuitori, la poalele munților din apropiere de Alicante. Muncitorii care au venit să renoveze vila au anunțat autoritățile.

Bărbatul a fost arestat pentru scurt timp, iar acum este acuzat de „infidelitate în păstrarea documentelor”.