Un politician ucrainean avertizează. Republica Moldova ar deveni următoarea țintă a lui Vladimir Putin

Un politician ucrainean avertizează. Republica Moldova ar deveni următoarea țintă a lui Vladimir Putin Vladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EvZ

Un deputat din Ucraina avertizează că Republica Moldova ar putea să fie următoarea țintă a Rusiei. În cazul în care soarta războiului îi va fi favorabilă lui Vladimir Putin, iar ucrainenii vor pierde.

Aflată în vizită la Chișinău, la sfârșitul săptămânii trecute, Mykhailo Radutskyi a transmis că, dacă Ucraina cade, următoarea victimă a agresiunii lui Putin va fi Basarabia.

Republica Moldova ar fi în mare pericol

„Acum Ucraina este prima pe linia frontului în fața agresiunii ruse. Dacă trupele ucrainene nu vor reuși să oprească agresiunea, următoarea țintă va fi Moldova, Țările Baltice sau România. Nu știm cum va fi. Cert este că Rusia este un stat terorist, o țară neofascistă. Astăzi Ucraina apără securitatea tuturor statelor din Europa”, a afirmat Radutskîi.

Oficialul ucrainean, care a mulțumit cetățenilor din Republica Moldova și din România, pentru că au găzduit mamele, copii și vârstnicii care au fugit din calea războiului, susține că atât Ucraina cât și Basarabia au o singură cale de dezvoltare și supraviețuire. Iar aceasta este Uniunea Europeană. „Pentru noi, Moldova și Romania sunt două țări prietene, iar poporul ucrainean își amintește de ajutorul oferit în fiecare zi”, a mai precizat politicianul de la Kiev, conform zdg.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

În altă ordine de idei, marți, președintele Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică cu Volodimir Zelenski, privind viitorul Summit NATO. Totodată, cei doi lideri de stat au vorbit și despre consolidarea securităţii la Marea Neagră.

klaus Iohannis

Sursa foto: Presidency

Recent, Ucraina a solicitat un sistem Patriot, însă România a refuzat să facă acest transfer.

„Tocmai am avut o discuție telefonică aprofundată cu Președintele Volodimir Zelenski, cu accent pe sprijinul nostru continuu pentru Ucraina, prioritățile pentru viitorul Summit NATO și consolidarea securității la Marea Neagră. Am transmis, de asemenea, angajamentul țării noastre pentru Formula de Pace a Ucrainei.”, a transmis șeful statului.

Kievul a solicitat sistemul Patriot din România. De altfel, Mircea Geoană a precizat că a purtat discuții cu producătorul Patriot, analizând modalitatea prin care acestea pot fi trimise în Ucraina.