Nutriționiștii au explicat de ce este bine să bem un pahar cu apă înainte de culcare. Ei au declarat că acest obicei are o mulțime de beneficii pentru sănătate și că ne va face dimineața mai frumoasă.
Nu mai este un secret că apa este esențială pentru organism și că oamenii trebuie să bea cel puțin 2 L pe zi, dar puțini au știut cât de multe beneficii pentru sănătate are un pahar de apă înaine de culcare.
Nutriționiștii au declarat că apa băută înainte de culcare menține organismul hidratat pe timpul nopții, iar astfel somnul este unul mult mai liniștit. Mai mult, consumul de apă seara ne ajută să ne trezim cu mai multă energie dimineața.
Ei au mai spus că acest truc trebuie încercat cel puțin șapte zile pentru a vedea rezultate și să nu uităm să ne hidratăm și dimineața. Cei care beau un pahar de apă la prima oră pot vedea o vindecare/ameliorare sigură pentru afecțiuni şi tulburări ca: durerea de cap prin deshidratare sau pe fond vascular, astmul bronsic, obezitate, hemoroizi. De asemenea, previne tulburările digestive precum diaree sau voma, ameliorează răceala, palpitații; pietre la rinichi; cistită, ficatul obosit, gastrita sau diabetul, potrivit Cancan.
Beneficiile consumului de apă
Consumul suficient de apă crește performanța fizică și cognitivă, reduce riscul de delir, îmbunățește funcțiile gastrointestinală și renală, reduce riscul de a suferi de dureri de cap, dar conferă și un aspect mai sănătos al pielii.
Consumul regulat de apă este asociat cu o incidență redusă a infecțiilor tractului urinar sau chiar a bolilor de inimă. Acest obicei previne infecțiile de la nivelul vezicii urinare. Dacă organismul are suficientă apă, poate elimina mai ușor bacteriile sau toxinele care dăunează. Hidratrarea este benefică și în ameliorarea simptomelor specifice artritei, o afecțiune ce implică inflamarea articulațiilor.
Medicii le recomandă și persoanelor care suferă de astm sau alergii să bea mai multă apa, în special vara. Și hipertensiunea arterială poate fi prevenită dacă ne menținem hidratați. Apa combate și alergiile sezoniere, dat fiind că ea crește drenajul la nivelul sinusurilor și subțiază mucusul.