Un oraș din România le interzice locuitorilor să își usuce rufele pe balcon. Vezi unde se va întâmpla asta!

Un oraș din România le interzice locuitorilor să își usuce rufele pe balcon. Vezi unde se va întâmpla asta!

Primăria orașului Alexandri, Teleorman, propune un regulament de conviețuire socială, iar cei care nu îl vor respecta riscă amenzi de câteva mii de lei. Printre prevederi se specifică interdicția de a folosi claxonul mașinilor la nunți și înmormântări, de arunca coji de semințe pe stradă sau de a pune rufele la uscat pe partea blocurilor care au vedere la bulevarde.

Regulamentul are 36 de pagini şi prevede drepturi şi obligaţii pentru cei care deţin animale de companie în oraș, de fermă sau autovehicule. La întocmirea documentului s-a avut în vedere calitatea aerului, a apei, ordinea şi siguranţa publică, nevoia de linişte a cetăţenilor, transportul în comun şi păstrarea liniei cromatice pe toate construcţiile din oraş.

Printre altele, odată cu aprobarea regulamentului, cetăţenii nu vor avea voie să arunce coji de seminţe pe domeniul public al municipiului, în parcuri sau în zonele de agrement, şi nici nu vor putea să depoziteze molozul rezultat în urma lucrărilor de desfiinţare, cât şi a materialelor de construcţii pe domeniul public, fără acordul primăriei şi fără obţinerea autorizaţiei de organizare a lucrărilor de execuţie, scrie Agerpres.

În egală măsură, tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare, în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe, ori situat în imediata vecinătate a acestora, se pedepseşte. Autorităţile locale vor sancţiona şi comercializarea autovehiculelor care au postate anunţuri şi sunt parcate pe domeniul public.

Contravenţiile stabilite în aceste cazuri constau în avertisment sau amendă de la 200 lei la 2.000 lei pentru faptele săvârşite de persoane fizice şi cu amendă de la 200 lei la 2.500 lei pentru faptele săvârşite de persoane juridice, dacă nu se prevede altfel prin legi, ordonanţe sau hotărâri ale Guvernului.

În acelaşi regulament se arată că persoanele fizice şi persoanele juridice răspund contravenţional pentru montarea dispozitivelor exterioare pentru uscarea şi expunerea de rufe pe faţadele locuinţelor (dinspre stradă), în spaţiile verzi, pe străzile principale şi în zona centrală a municipiului.

În apartamentele din imobilele cu mai multe locuinţe pot fi deţinuţi cel mult doi câini şi două pisici, ca animale de companie cu acordul asociaţiei de locatari/proprietari şi acordul locatarilor limitrofi, iar în curţi pot fi deţinuţi trei câini şi trei pisici ca animale adulte de companie sau mai multe, cu acordul vecinilor. Câinii vor fi legaţi la punct fix cu posibilitatea de mişcare sau într-un ţarc, aflat la o distanţă de minim 10 metri faţă de geamurile imobilelor învecinate. În cazul în care se obţine acordul în scris al tuturor locatarilor, câinii pot fi ţinuţi liberi cu respectarea normelor de igienă. Claxonatul pe raza Municipiului Alexandria rămâne interzis, ca şi până acum, în special când au loc nunţi şi botezuri, la poarta întreprinderilor şi cu alte ocazii.

Ne puteți urmări și pe Google News