Evenimentul Zilei > Social > Un om de știință crede că a creat „elixirul vieții” Este la un pas să atingă nemurirea
Un om de știință crede că a creat „elixirul vieții” Este la un pas să atingă nemurirea

Un om de știință crede că a creat „elixirul vieții” Este la un pas să atingă nemurirea

Omul de ştiinţă Juan Carlos Izpisúa Belmonte  lucrează în Laboratorul de expresie genică la Salk Institute for Biological Studies din San Diego, SUA. El este un expert în epigenetică, o nouă disciplină a medicinei care se referă la studiul modificărilor ereditare ale expresiei genelor fără modificări în secvența ADN-ului.
Juan Carlos Izpisúa Belmonte consideră că are o metodă de a inversa efectiv efectele îmbătrânirii. Această nouă idee promițătoare a fost testată pe șoareci și funcționează într-o anumită măsură. Un mic șoricel bolnav, la câteva zile de la moarte a fost readus în mod miraculos la fosta sa stare cu acest tratament. Viu și activ, acest șoarece a întinerit complet. Nu doar estetic, ci şi în interiorul şoricelului toate organele și toate celulele sale au fost întinerite.
Aceasta se numește reprogramare epigenetică
Belmonte crede că această reprogramare are capacitatea de a extinde semnificativ viața umană.  Este un război pe care nimeni nu l-a câștigat vreodată, dar idei de genul acesta sugerează că există soluţii în favoarea oamenilor. Experimentul său readuce celulele la starea lor cea mai primitivă ştergând efectiv „memoria” existentă trecând la starea lor embrionară de bază. Prin urmare, acestea sunt, practic, celule noi cu un „cazier curat”, titrează infobae.
Există, desigur, o serie de lucruri de rezolvat. De exemplu, șoarecii care au fost întineriţi au murit la scurt timp datorită unor complicații semnificative. Acest tratament nu este menit să prelungească viața cuiva pentru totdeauna, ci să le ofere mai mulți ani de viaţă. Cu cercetări și teste suplimentare, acesta ar putea fi gata de a fi folosit pe oameni în viitorul nu atât de îndepărtat.
Potrivit lui Belmonte, îmbătrânirea ar putea întârzia cu 30 sau 50 de ani, ceea ce ar înseamna ca oamenii să trăiască în mod normal până la vârsta de 120 sau 130 de ani, ca și când ar avea 70 de ani. Aceasta este o muncă foarte promițătoare și așteptăm cu nerăbdare să vedem cum va progresa elixirul vieții…
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: