Evenimentul Zilei > EVZ Special > Un nou scandal lovește PNL. Demisie în urma unor dezvăluiri din presă, la Ministerul Mediului. VIDEO
Un nou scandal lovește PNL. Demisie în urma unor dezvăluiri din presă, la Ministerul Mediului. VIDEO

Un nou scandal lovește PNL. Demisie în urma unor dezvăluiri din presă, la Ministerul Mediului. VIDEO

Un nou scandal politic lovește în PNL, după ce un secretar de stat a fost nevoit să demisioneze din funcție în contextul apariției mai multor înregistrări în spațiul public.

Un nou scandal lovește PNL după ce secretarul de stat în Ministerul Mediului, Gelu Puiu numit în funcție de fostul ministru Costel Alexe a fost nevoit să demisioneze. Aceasta după ce în spațiul public au apărut mai multe înregistrări din care rezultă cum personajul cu pricina îi determina pe șefii direcțiilor silvice din țară să se retragă din funcție.

Secretarul de stat Gelu Puiu din Ministerul Mediului a demisionat din funcție. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, în debutul unei conferințe de presă. El a precizat că Gelu Puiu a demisionat, iar el i-a acceptat demisia.

„În primul rând vreau să vă anunţ că domnul secretar de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului şi-a înaintat demisia, pe care i-am acceptat-o”, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, premierul Florin Cîţu.

Gelu Puiu a fost numit secretar de stat în decembrie 2019, de fostul ministru al Mediului Costel Alexe.

Demisia sa survine în urma apariției în spațiul public a unor înregistrări conform cărora mai mulți șefi de direcții silvice au fost schimbați din funcție prin șantaj și amenințări.


Cazul „chelnerița ajunsă inginer la Apele Române” naște o întrebare. Cu ce e diferit Costel Alexe de Liviu Dragnea?


Investigația care a dus la demisia lui Gelu Puiu

Înregistrările au fost publicate de Recorder. Potrivit informațiilor publicate, mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară au fost schimbați din funcție în urma unei campanii de șantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului.

Potrivit sursei citate, omul care a pus în practică această operațiune a fost secretarul de stat Gelu Puiu. Acesta s-a lăudat în fața apropiaților că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic prin aceeași metodă: amenințându-i cu controale care sigur vor descoperi o neregulă.

Secretarul de stat Gelu Puiu raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcțiile din țară au fost eliberate.

Fostul ministru al mediului, Costel Alexe, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași este vizat de o anchetă de corupție. Costel Alexe este urmărit penal, pentru luare de mită și delapidare.