Un miliardar susține că este greșit ca angajații să lucreze de acasă

Job remote. Sursa foto: Dreamstime.com

Sir James Dyson consideră că planurile Marii Britanii de a le permite angajaților să continue să lucreze de acasă sunt „greșite”. „Guvernul vorbește despre Marea Britanie ca și cum ar fi o superputere a științei și tehnologiei, în timp ce face exact opusul”, a scris fondatorul și inginerul multinaționale de tehnologie Dyson.

Conform noii legislații, lucrătorii din Marea Britanie vor avea dreptul de a solicita aranjamente flexibile de lucru chiar și în prima zi de muncă, conform unui comunicat de presă din 5 decembrie al guvernului britanic. Această schimbare de politică se încadrează în planurile guvernului de a face ca munca flexibilă să fie posibilă încă de la semnarea contractului de muncă.

Deciziile guvernului Marii Britanii

Cu toate acestea, o astfel de mișcare – care vine în timpul unei recesiuni globale – este o „abordare greșită” care „va genera fricțiuni între angajatori și angajați”, a scris Dyson. Fără control asupra locului în care pot lucra angajații lor, „companii ambițioase, cu o creștere mare”, precum Dyson – care are 3.500 de angajați în Marea Britanie – vor ezita să investească în Marea Britanie, a adăugat omul de afaceri.

„Am văzut din propria noastră experiență, în perioadele de lucru de acasă, cât de ineficientă a fost această metodă”, a scris Dyson. „Previne colaborarea și formarea personală de care avem nevoie pentru a dezvolta noi tehnologii și a menține competitivitatea față de rivalii globali”.

De asemenea, miliardarul a atacat legislatorii care erau în favoarea reformei, scriind că politica a fost „ajutată de mulți funcționari publici cărora le-a plăcut să lucreze de acasă, în ciuda serviciului public șocant de prost pe care îl oferă și a istoricului lor teribil de livrare a muncii lor."

Chemarea angajaților la birou

Dyson, care are în prezent o valoare estimată la 15,4 miliarde de dolari, nu este primul lider de afaceri care este împotriva aranjamentelor flexibile de muncă pentru angajați. În august, CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, a respins munca la distanță, spunând că „încetinește onestitatea și luarea deciziilor”.

În noiembrie, la doar două săptămâni după preluarea companiei Twitter, Elon Musk a trimis un e-mail la 2:30 a.m. personalului, cerându-le să se întoarcă la birou pentru a lucra „40 de ore pe săptămână”, potrivit Business Insider.