Un medic italian uimește întreaga omenire. Virusul va dispărea înainte să apară un vaccin

Un medic italian uimește întreaga omenire. Virusul va dispărea înainte să apară un vaccin

Doctorul Matteo Basseti, directorul clinicii de boli infecţioase a spitalului San Martino din Genova, Italia a făcut o afirmație care a uimit întreaga lume, în contextul pandemiei cauzată de noul coronavirus.

Coronavirus, cândva un „tigru agresiv” al bolii, a slăbit și a devenit mai mult ca o "pisică sălbatică", potrivit unui medic italian de top. Profesorul Matteo Bassetti a declarat că este convins că virusul „se schimbă în intensitate”, iar pacienții supraviețuiesc acum infecțiilor care i-ar fi ucis înainte.

Medicul italian susține că noul virus a devenit inofensiv. Afirmațiile sale s-ar baza pe cercetările pe care medicul italian le-a făcut de la declanșarea  pandemiei și până în prezent. Potrivit doctorului Matteo Basseti acest coronavirus ar putea dispărea singur până la apariţia unui vaccin.

„Virusul a suferit mutaţii, iar sistemul nostru imunitar răspunde mai bine stimulilor virali. Posibil ca virusul să fie eradicat înainte ca cercetătorii să găsească un vaccin” a declarat medicul italian. De asemenea, medicul a declarat că virusul a devenit mai puţin puternic din cauza mutaţiilor genetice pe care le-a suferit şi ar putea dispărea de la sine, fără vaccin.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Impresia clinică pe care o am este că virusul se schimbă în intensitate. Acum două luni boala era dificil de gestionat, dar acum cred că virusul a suferit mutaţii genetice, iar sistemul nostru imunitar este mai pregătit să lupte. Purtarea măştii, măsurile de distanţare socială au avut un rol crucial în încetinirea transmiterii. Organismul s-a obişnuit în timp cu noua ameninţare, iar acum avem o încărcătura virală mult mai mică. Este posibil ca virusul să fie eradicat înainte ca cercetătorii să găsească un vaccin”, a declarat Basseti.

De la începutul pandemiei și până în prezent mai multe vaccinuri se află în  faza I a studiilor clinice (studiu pe oameni) și alte peste 80 se află în stadiul de evaluare preclinică. Specialiștii în domeniu spun că, în mod normal, perioada de dezvoltare a unui vaccin este de 12-15 ani.

Cu toate acestea, oficialii la nivel global și local estimează un termen de aproximativ un an și jumătate până când vom avea pe piaţă un vaccin eficient în cantități suficiente. Este chiar o luptă între marile centre ce cercetare din lume care să scoată primul un vaccine anti-coronavirus. Recent, americanii au afirmat că vor scoate un vaccin pe piață până, cel târziu la sfârșitul acestui an, potrivit dailymail.com