Medicul Monica Pop arată într-o postare pe Facebook că responsabilii guvernamentali ar fi trebuit să dea un ordin pentru plafonarea prețurilor la alimentele de bază, așa cum au promis

„Poporul a așteptat, în perioada grea de urgență-alertă, un ordin de plafonare a prețurilor la alimente. Din păcate prețurile au tot crescut, în situația în care veniturile, se știe, au scăzut. Am crezut mereu în empatie, în solidaritatea românilot la greu. Ea există, dar cu mari excepții!”, a scris medicul pe Facebook.

Potrivit celor prezentate de ea, magazinele au avut vânzări foarte mari de alimente în această perioadă dar, în loc să mențină prețurile la același nivel ori să le scadă, le-au majorat. Aceasta în condițiile în care mulți români au avut de suferit din cauza pierderii locurilor de muncă sau a intrării în șomaj tehnic:

„Aș fi vrut să văd măcar un supermarket în care prețurile la alimentele de bază să fi scăzut măcar cu 5 bani! Nu cred că există, în lunile de urgență-alertă! Deși se știa bine că veniturile românilor au scăzut!!! Știu toți! Unii chiar și-au pierdut locurile de muncă! Dar nimeni nu a pus această problemă! Nu trebuia??!! Lumea s-a transformat…în rău?! Dacă există excepții, le cer scuze! Aș dori mult să am cui! «Banii» nu au nici empatie, nici înțelegere, nimic! S-a văzut! Neomenie…dezinteres…sau ce?”, a mai scris Monica Pop.