Evenimentul Zilei > Actualitate > Un mare campion de kempo din România a ajuns la închisoare. Din cușcă în celulă …
Un mare campion de kempo din România a ajuns la închisoare. Din cușcă în celulă …

Un mare campion de kempo din România a ajuns la închisoare. Din cușcă în celulă …

Judecătorii de la Tribunalul Cluj au decis să îl condamne la închisoare cu executare pe un mare campion de kempo, Szentgyorgyi Petru Ionuţ. Acesta a fost acuzat că a bătut doi oameni până aproape i-a omorât.

Incidentul a avut loc în anul 2016, când sportivul a luat decizia de a le aplica o corecție celor doi fermieri din localitatea Jucu, care au câștigat licitația pentru închirierea unei pășuni, care, înainte, a fost folosită de familia campionului de kempo.

Procurorul de caz a susținut că Szentgyorgyi Ionuț l-a bătut pe proprietarul unei turme de oi până l-a lăsat inconștient. Ancheta procurorilor clujeni a stabilit că între victima Romulus Corchiș și tatăl campionului de MMA și Kempo,  exista un conflict mai vechi, conflict legat de gestionarea unei pășuni. ”La 05.04.2016, în jurul orei 19:30, victimele Romulus Corchiș şi Florin Șomlea, ultimul angajat ca cioban la stâna familiei Corchiș, în timp ce se aflau cu turma de oi pe o păşune situată pe raza comunei Jucu, au fost agresaţi de patru persoane prin aplicarea de lovituri cu bâte din lemn (tip baseball), cu pumnii şi cu picioarele, în zona capului şi la corp. Persoana vătămată Romulus Corchiș a fost lovită în zona capului, fiind lăsată în stare de inconştienţă, suferind o fractură craniană cu înfundare fronto-temporo-parietală stânga, care a pus în primejdie viaţa victimei”, susțin procurorii.

La audieri, victima, a cărui viață a fost pusă în pericol, fapt stabilit de medicii legiști, a fost lovit cu o bâtă în cap de mai multe ori, intenția atacatorilor fiind de a-i suprima viașa. “O venit la noi, pe păşunea închiriată de mine, unde-mi pasc cele 350 de oi, patru inşi, printre care Szentgyorgyi Iosif, cunoscut luptător în cuşcă, fiul celui cu care ne disputăm păşunea de o bună perioadă de timp. Ăsta a venit după ce l-a chemat taică-său să ne bată. Înainte am avut o ceartă cu bătrânul, iar el a plecat şi a sunat apoi la 112. După ce le-am spus poliţiştilor sosiţi la faţa locului că terenul e închiriat de noi, oamenii legii au plecat şi ei. Dar au venit cei patru, într-o maşină şi ne-o rupt cu bâtele de baseball”, explică Romulus Corchiş.

Opt ani de închisoare

După un proces care a durat aproape un an, judecătorii au stabilit că Szentgyorgyi Petru Ionuţ să fie condamnat la o pedeapsă de opt ani de închisoare cu executare. Acesta a fosta acuzat și condamnat pentru comiterea a două infracțiuni de tentativă de omor. Complicii campionului au primit câte cinci ani, respectiv cinci ani și două luni.
Pedeapsa poate fi atacată cu apel.

Szentgyorgyi Petru Ionuţ a cîștigat mai multe campionate naționale de kempo, fiind la un moment dat considerat o mare speranță a sportului care derivă din MMA.