Evenimentul Zilei > Economie > Un mare brand, prezent și în România, a decis să închidă 170 de magazine
Un  mare brand, prezent și în România, a decis să închidă 170 de magazine

Un mare brand, prezent și în România, a decis să închidă 170 de magazine

Gigantul H&M a decis să închidă anul acesta 170 de magazine din toată lumea, ca urmare a crizei coronavirusului. Sute de oameni sunt în pericol de a-şi pierde locul de muncă, după ce vânzările au scăzut cu 50% în mijlocul pandemiei, informează România TV.

Al doilea cel mai mare retailer de modă din lume, H&M Group include, de asemenea, mărci precum COS, Weekday și Monki și are 305 magazine în Marea Britanie. Cu toate acestea, nu se ştie câte dintre cele 170 de magazine vor fi în Marea Britanie și nici câte locuri de muncă sunt în pericol.

De asemenea, grupul intenționează să deschidă 130 de magazine noi în altă parte în cursul acestui an.
La sfârșitul lunii iunie, H&M a spus că 350 dintre magazinele sale, reprezentând șapte la sută din toate site-urile, erau încă închise ca urmare a pandemiei.

La nivel global, are mai mult de 5.000 de sucursale, inclusiv 593 în Statele Unite, 520 în China și 466 în Germania.

Helena Helmersson, directorul executiv al grupului, a declarat: „Sunt recunoscătoare pentru angajamentul, conducerea și perseverența angajaților noștri în această perioadă foarte provocatoare. Pe măsură ce ne-am redeschis magazinele, vânzările au început să se recupereze cu un ritm mai rapid decât se aștepta.

Pentru a face față schimbărilor rapide în comportamentul clienților cauzate de Covid-19, accelerăm dezvoltarea noastră digitală, optimizând portofoliul magazinelor”.

H & M (forma scurtă pentru Hennes & Mauritz) este o companie suedeză de îmbrăcăminte din Stockholm. Compania a fost înființată în 1947, în Västerås, Suedia . În iulie 2010, H&M avea aproximativ 76.000 de angajați, care lucrau în circa 2.000 de magazine din 37 de țări, fiind al treilea mare retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, după grupul american Gap și Inditex din Spania. Cea mai mare piață este Germania, urmată de Marea Britanie și Suedia.Un

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: