Datele preliminare ale unui studiu făcut pe 100 de bolnavi de Covid-19 ar arăta o rată de vindecare de 100%, în doar 4 zile, potrivit lui Andreas Kalcker.

Andreas Kalcker susține că dioxidul de clor, care „imediat ar pompa o cantitate mare de oxigen în celule”, este eficient împotriva Covid-19.

Individul, un „avocat” al dioxidului de clor, a postat un video, în care opinează că anumiți cercetători, pe care el îi urmărește, au putut obține un tratament complet, în doar patru zile, prin injectarea intravenoasă a dioxidului de clor. În înregistrare, el spune că această substanță, folosită, de pildă, la dezinfectarea bazinelor de înot, distruge și coronavirusul.

În scurt timp, a fost aspru criticat pentru afirmațiile făcute.

AFP l-a contactat pe șeful Secției de Pneumologie a Institului Lanari, din Buenos Aires, Argentina, pentru a verifica afirmațiile publicate de Andreas Kalcker.

„Conțin erori conceptuale grave!”, a izbucnit Eduardo de Vito. „Este alarmant faptul că autorii studiului au lansat astfel de ipoteze, cu atâta lejeritate, fără nicio dovadă empirică, ci doar bazându-se pe supoziții care n-au niciun temei științific”, a adăugat Eduard de Vito.