Un iluzionist din Bulgaria levitează. Cum reușește aşa ceva. VIDEO

Un iluzionist din Bulgaria levitează. Cum reușește aşa ceva. VIDEO

Imaginile sunt incredibile cu Valeri Ivanov - jokerul magician care levitarea deasupra autobuzului pe străzile din Sofia, Bulgaria.

Ce face iluzionistul Valeri Ivanov din Bulgarul este incredibil. Tânărul şi-a anunţat fani pe Instagram: În curând pe străzile Sofiei, vei putea vedea în direct un lucru pe care l-am pregătit un an de zile.

Levitaţia în mişcare.  Este ceea ce puteţi urmări în video de mai jos şi publicat pe contul său de socializare. Iluzionistul Valeri Ivanov, cunoscut sub numele de  „Jokerul”  și-a demonstrat abilitățile pe străzile din Sofia zilele trecute.

„Secretul trucului magic este să înveți să ridici și să echilibrezi corect”, spune el. „Creează oamenilor impresia că plutim de fapt în gol, fără sprijin și contact cu pământul sau cu alte obiecte”, a declarat  Valeri Ivanov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar, după legile naturii, levitația este ceva imposibil de atins. Bulgarul s-a pregătit pentru acest truc timp de un an de zile, iar spectatorii pe lângă care a trecut au rămas fără cuvinte.

Valeri Ivanov  mai spune că a pus în scenă această performanţă inedită pentru a mai scoate oamenii din starea negativă pe care o au din cauza pandemiei.

Ce este levitaţia

Buddhiștii susțin că, omul poate zbura. Sunt martori, printre care și Blavatsky, femeia care a astat şapte ani în Tibet, unde a învăța toate practicile ezoterice budhiste, fiind unica femeie care va fi în preajma preoților tibetani, de la care va învăța arta levitației, susține că, preoții tibetani levitează, la o înălțime de 90 de centimetri față de sol... deci  confirmă că se poate levita.

Există texte budhiste, scrise în anul 526 e.n., în care sunt descrise levitațiile lui Zen, fondatorul budismului. Buddha a practicat levitația, putând să rămână suspendat în aer, timp de câteva ore.

Levitația este practicată și în zilele noastre, mai ales în Tibet și India.

Există numeroase texte ale cercetătorilor europeni și americani, care au făcut vizite în Tibet și descriu levitația preoților tibetani, numiți lamas. Aceștia pot levita ore în șir, în poziția lotus. În Europa, Sfânta Tereza a levitat, în anul 1565, în fața a 230 de preoți catolici. Ea a descris levitația ca fiind un fenomen care se produce brusc, și în timpul căreia era conștientă.

În Italia este celebru cazul lui Deza Josef,  care a levitat în fața papei Urban al VIII -lea

Cronicile rusești vorbesc despre o persoană numită Vasile care levita deasupra râului Moscova. Daniel Dewm este persoana cea mai cunoscută, care a levitat în secolul al XIX-lea. Timp de 40 de ani, el a oferit spectacole de levitație, în fața a zeci de mii de spectatori.

În timpul levitației el era în stare de inconștiență. Marc Twain și Napoleon al III-lea au fost martori la spectacolele de levitație. În anul 1934, yoghinul Maurice Wilson a încercat să leviteze deasupra Everestului. Un an mai târziu, corpul său a fost descoperit la o altitudine de 8000 de metri, aproape de vârful Everest.

Sunt cercetători care au emis ipoteza că, levitația se datorează biogravitației. Biogravitația se formează ca urmare a undelor transmise de creier. Se crează un câmp bioenergetic, generat de creierul uman, care produce fenomenul de levitație.