Update: În urma informaţiilor preluate de mai multe site-uri de ştiri,care indicau că Romaşcanu fusese dat afară din emisiune de Mădălina Dobrovolschi, social-democratul a reacţionat pe Facebook:

„Lămurire:

Aseară, în emisiunea moderată (?) de Madalina Dobrovolschi, tonul și abordarea au fost total lipsite de respect și fără conformarea la o minimă deontologie.

În aceste condiții am decis sa părăsesc emisiunea (NU am fost poftit să ies, se vede din înregistrare când am închis Skype), nu am niciun apetit sa cauționez atacuri la adresa PSD doar cu prezența, fără a putea să vorbesc.

Am tot respectul pentru telespectatorii Realitatea TV, cred că merită să asculte și alte puncte de vedere, dar asta ar trebui să fie preocuparea realizatorilor.

PS Ratingul este cântarul performanțelor unui canal TV comercial. Oare managerii postului sunt mulțumiți?”

Ştirea iniţială: Subiectul care a încins spiritele a fost legat de amenzile din perioada stării de urgenţă, măsură instituită în contextul pandemiei de coronavirus.

În cele din urmă, tensiunea a escaladat atât de mult încât cel în cauză a preferat să renunţe la participarea în emisiune, moment în care fosta purtătoare de cuvânt de la Cotroceni a lansat un atac dur în direcţia acestuia.

„Eu vă doresc bună seara şi vedeţi-vă, în continuare, de manipulările pesediste”, i-a spus realizatoarea TV lui Romaşcanu, care a susţinut că amenzile erau „vădit neconstituţionale”.

Când Mădălina Dobrovolschi l-a contrazis motivând că CCR a „adăugat la lege”, conform opiniei separate a judecătoarelor Livia Stanciu şi Simina Tănăsescu, Romaşcanu s-a înfuriat.

„Lucian Romașcanu: Eu spuneam că ordonanța cu amenzile a fost votată în unanimitate, că acele amenzi au fost neconstituționale.

Restul, sigur… dar eu vă spun… Dumneavoastră sunteți un post de dreapta și e natural să aveți o anumită abordare.

Mădălina Dobrovolschi: Eu cred că nu este vorba despre o abordare de dreapta sau de stânga, este vorba despre o abordare referitoare la sănătatea oamenilor. Domnule Roman, interveniți și dumneavoastră, și spuneți-mi dacă domnul Romașcanu are dreptate.

Sunteți mulțumit de modul în care a ieșit acest proiect pe ușa Parlamentului?

Lucian Romașcanu: Vreți să mă mai aveți în emisiune?

Mădălina Dobrovolschi: Domnule Romașcanu, da! Dar sunt câțiva invitați care trebuie de asemenea să răspundă.

Lucian Romașcanu: Lăsați-mi ideea să o termin. Ați intrat peste mine…

Mădălina Dobrovolschi: Domnule Romașcanu, aici eu sunt moderator. Dumneavoastră sunteți invitat, alături de dumneavoastră mai sunt alți invitați.

Este normal să existe un dialog. Ați avut o parte de răspuns, acum intervine domnul Roman.

(…) După care revenim la dumneavoastră dacă vor exista și alte puncte de vedere pe care le aveți.

Dacă nu mai doriți să mai stați în emisiune și vă afectează emoțional această emisiune, îmi pare foarte rău, vă urez bună seara și vedeți-vă în continuare de manipulările pesediste.

„Domnul Romașcanu cred că nu a înțeles. Asta nu este o conferință de presă. (…) Fiecare, în funcție de cum îi dă cuvântul moderatorul, răspunde la o întrebare. Îmi pare rău, chiar nu este conferință PSD această emisiune!”, a mai completat moderatoarea emisiunii „Legile puterii”.