De aceea, inspirați de această schimbare în lumea modei, ne-am gândit să compunem pentru bărbații de pretutindeni un ghid cuprinzător pe baza căruia orice mascul amator de accesorii să-și poată alege brățările potrivite pentru el.

A purta sau a nu purta brățări – asta este întrebarea!

În ceea ce privește accesorizarea, principala întrebare pe care și-o pun toți bărbații este: am voie sau nu să port brățări? Această nesiguranță legată de brățări vine din faptul că ele încă sunt mai puțin promovate ca accesorii masculine decât în calitate de accesorii feminine. Dar o privire mai atentă prin cronicile istoriei ne dezvăluie faptul că în realitate brățările au fost purtate de bărbați de milenii.

În toate marile culturi din antichitate bărbații din familiile de vază nu ratau nicio ocazie de a-și accesoriza ținuta cu brățări bărbătești, iar în ziua de azi, dacă răsfoim orice revistă mondenă, este imposibil să nu găsim și o fotografie cu Kanye West, Johnny Depp sau altă vedetă de talie mondială cu brățări pentru bărbați la încheieturi.

Cum să porți brățări ca un bărbat?

Acum că am decis că este absolut ok pentru orice bărbat să poarte brățări, hai să vedem mai departe cum ar trebui bărbații să folosească aceste accesorii.

Legat de mâna potrivită pe care bărbații ar trebui să poarte brățări au apărut multe mituri. Dar în realitate, nu există un răspuns corect sau greșit. Statistic vorbind, din motive practice, majoritatea dreptacilor preferă să poarte accesorii pe mâna stângă și majoritatea stângacilor pe mâna dreaptă și în ambele variante bărbații arată la fel de încântător.

Dacă pe de altă parte te întrebi dacă bărbații pot purta brățări pe ambele încheieturi, lucrurile se complică puțin. Pasionații de modă și de accesorii în general, care au un stil foarte bine format și poartă cu încredere brățări zi de zi, pot să-și accesorizeze fără probleme ambele încheieturi. În schimb, pentru cei care încearcă pentru prima oară acest trend și nu s-au acomodat încă, recomandarea specialiștilor este o abordare mai puțin îndrăzneață și testarea fiecărei încheieturi în parte.

Cum să porți brățări și ceasuri în același timp?

Dacă vrei să porți brățări, dar să nu renunți la ceasul preferat, este important să verifici mai întâi dacă aceste două tipuri de accesorii se potrivesc unele cu altele și creează un ansamblu plăcut din punct de vedere vizual. De exemplu, un ceas elegant, dotat cu o curea din fier sau un metal prețios asortat cu o brățară cu un aer tropical ar putea crea puțină confuzie din punct de vedere stilistic.

De aceea, cel puțin în faza inițială, optează pentru ceasuri și brățări de aceeași culoare, sau din metale care se potrivesc foarte bine unele cu altele.

Cele mai potrivite brățări pentru bărbați

Când vine vorba de brățări pentru bărbați, câteva din cele mai potrivite modele sunt următoarele:

Brățări late, din metal

Brățările argintii, din metal, nu mai sunt de mult o priveliște rară când vine vorba de încheieturile bărbaților eleganți. În plus, ele pot fi deseori zărite și în revistele de modă, lucru pentru care reprezentații sexului tare nu duc lipsă de modele când vine vorba de repere.

Brățări împletite, din piele

Pielea este unul din cele mai bărbătești materiale și cu toate că nu are neapărat cel mai rafinat aspect, ea se potrivește atât la ținutele elegante, cât și la cele casual. În plus, se poate asorta chiar și la ceasuri, dacă se ține cont de aspectul curelei acestora și materialul din care ea este fabricată.

Brățări din cauciuc

Au fost la modă, încă sunt și probabil se vor mai purta un timp și de acum încolo. Este vorba despre brățările din cauciuc pe care le primim în general la festivaluri sau în diferitele campanii ale brandurilor preferate.

Brățări rock & Roll

Aceasta este o categorie foarte vastă și cuprinde accesorii cu diferite motive utilizate ca teme, în special în revistele și albumele rock. Printre acestea, putem enumera: craniile aurii, scorpionii, cruciulițele, ochiul lui Ra și multe alte simboluri pe care bărbații și cultura modernă le consideră foarte masculine.