Un francez, amendat pentru injurii aduse angajatorului său pe Facebook

Un francez, amendat pentru injurii aduse angajatorului său pe Facebook

Tribunalul corecţional de la Paris a condamnat astăzi la o amendă de 500 de euro cu suspendare un salariat al operatorului de call-center Webhelp din oraşul Caen pentru postarea unor comentarii injurioase la adresa angajatorului său pe reţeaua socială Facebook, relatează AFP.

Tribunalul l-a declarat pe Eric Blanchemain vinovat de "ofensă publică" pentru publicarea, în noiembrie 2010, pe profilul Facebook al unui sindicat al companiei, frazele "Zi de rahat, vreme de rahat, serviciu de rahat, companie de rahat, şefi de rahat" şi "îi ador pe micii şefi care se cred mari".

Salariatul a fost condamnat la o amendă de 500 de euro cu suspendare şi la plata unei despăgubiri simbolice de un euro companiei şi superiorului său ierarhic.Conducerea companiei l-a sancţionat pe salariat cu suspendarea din funcţie timp de cinci zile.

La audierea de la 22 noiembrie, Eric Blanchemain, delegat sindical şi membru al comitetului de igienă, siguranţă şi condiţii de muncă, a recunoscut că a postat aceste fraze într-un "anumit context", la o zi după sinuciderea unui coleg de serviciu, incident pentru care conducerea companiei a refuzat să declanşeze o anchetă, mai scrie agenția franceză, preluată de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Expresiile incriminate depăşesc limitele criticii acceptabile, inclusiv atunci când aceasta se exercită într-un cadru sindical", a conchis tribunalul.