„Caramitru tocmai a făcut-o pe Sidonia Bogdan și jurnaliști cu alte opinii față de el drept „instrumentele mafiei”, „coprofagi și sclavi infiltrați”, „mizeria în formă umană”.
Ca fost jurnalist și fost USR-ist, simt nevoia să intervin, nu ca să iau apărarea jurnalistei, se descurcă singură, nici apărarea USR, se descurcă singur în tactica politică de a întreține mai multe publicuri, ci ca să explic pericolul imens care paște viitoarea alianță PNL-PLUSR.
Paradoxal, pericolul în ciuda valului politic actual e apatia și neîncrederea în schimbarea politică, care va afecta nu doar viitorul CDR, ci și alte mișcări politice în 2022-2023.
Caramitru e doar vârful aisbergului în PLUSR. El doar are limbajul vituperant, câteva idei fixe, fanatismul multor membri de partid și a unei părți din electorat, doar că, spre deosebire de ceilalți, are poziția necesară prin susținerea sa de către conducerea Barna, succesul de antreprenor și verbul ca să se exprime dezlănțuit. Caramitru știe că politica, mai ales la noi, funcționează pe antagonizare, de unde atitudinea dintr-o bucată, vorbitul în lozinci. E o combinație la el de reacție din stomac, dar și dr calcul politic.
Dacă funcționează ca voturi, nu va functiona ca politici publice. Am simti-o în USR când erau puțini oameni cu care puteam lucra pe un policy brief, pe o campanie civico-politică bine gândită, pe un proiect legislativ, iar din cunoștințele mele la alte partide e chiar mai rău.
Cunoștințele politice ale multor PLUSRiști vin din media, fără să aprofundeze, fără curiozități intelectuale, fără contextualizări și comparații, fără răgaz de studiu.
Continuând actualul val, vor veni mai mulți care gândesc precum Caramitru, chiar dacă nu se exprimă ca un fanatic.
Dar tipul acesta de pasiune poate fi stavilit, măcar parțial, dând un semnal mai clar, ca avem nevoie de un ton mai rațional în spațiul public. El efectiv trebuie retras nu doar de la programul de guvernare dominat de libertarieni pro-privatizări peste tot ca Năsui, în loc să revendice reprofesionalizarea statului, ci efectiv să fie dat afară din partid.
Semnalul transmis ar fi unul clar, în spațiul public, dincolo de polemicile inevitabile, trebuie să domine un limbaj mai puțin extremist, mai rațional și mai dialogal, un limbaj al guvernării.
Altfel, după atâta violență simbolică, dus nivelul discuției la cel mai mic numitor comun, la un populism deșănțat continuu, oamenii vor deveni din ce în ce mai pasivi. Da, violența va continua, agitație va exista în continuare, dar va fi puțină energie publică pentru a crea politici, consens, viziune. Iar asta, după eșecul preconizat al noului CDR, poate conduce la apatie generală, la neîncredere și mai mare în politică.
Așa că dați-l afară pe Caramitru din USR înainte de a fi prea târziu!”, a scris Adrian Dohotaru, conform Romaniacurata.