Evenimentul ZileiPoliticaUn fost lider PNL îi AVERTIZEAZĂ pe Blaga și Petrache: Lăsați în pace PNL

Un fost lider PNL îi AVERTIZEAZĂ pe Blaga și Petrache: Lăsați în pace PNL

Un fost lider PNL îi AVERTIZEAZĂ pe Blaga și Petrache: Lăsați în pace PNL
Fostul lider al PDL Vasile Blaga şi actualul secretar general interimar al PNL, Marian Petrache, au organizat întâlniri diferite pentru a împarţi partidul, a declarat miercuri pentru Mediafax, Ludovic Orban. Fostul deputat liberal a precizat că PNL are nevoie de analiza rezultatului din 11 decembrie şi de alegeri interne.

"Vasile Blaga şi Marian Petrache au făcut întâlniri ca sa spună pe cine susţin. Este total neproductiv. Singurul mod de a face bine partidului este de a convoca organismele statutare, să se faca analiza rezultatului alegerilor, să se ia măsurile care se impun şi să fie declanşate alegerile interne", a spus Orban

El a reiterat că obiectivul ar trebui sa fie ca baza partidului sa fie lăsată să îşi aleagă lideri la nivel local, judeţean şi naţional. "Totul se face într-o buimaceală generală, parcă aşteaptă conducerea ca membrilor să le treacă nemulţumirea şi sa se menţină status quo-ul", a concluzionat fostul deputat PNL.

Ludovic Orban și-a exprimat nemulțumirea față de ceea ce se întâmplă în PNL și pe pagina personală de Facebook. 

"Văd că sforarii care au prabușit partidul fac întâlniri secrete sectare ca să rămână tot ei la butoane. Nu mai împărtiți partidul pe căprării, stimabililor. Lăsați în pace membrii Partidului Național Liberal, egali în drepturi și obligații indiferent de unde provin, să își aleagă liberi liderii. Nu mai fracturați inutil partidul, aflat oricum în stare de criză", a scris Orban pe rețeaua de socializare.

Sătpămâna trecută, Ludovic Orban a afirmat, pentru EVZ, că va candida la șefia PNL, la Congresul din primăvară și că, în opinia sa, alegerile interne trebuie făcute de jos în sus.

„Evenimentul zilei” a aflat, pe surse, că sub conducerea fostului lider PDL, Vasile Blaga, vechii pedeliști din PNL s-au întâlnit ieri la prânz, la moșia unui fost baron democrat- liberal, Nicolae Bara, la Ogrezeni, județul Giurgiu, unde au pus la cale susținerea la șefia PNL a actualului președinte interimar al partidului, Raluca Turcan. Detalii AICI.

Ulterior EVZ a relatat că actuala președintă interimară a liberalilor Raluca Turcan care era favorită pentru a primi susținerea foștilor pedeliști pentru șefia PNL la Congresul din martie, a fost "trădată", iar fostul șef al PDL Vasile Blaga a decis să-l susțină pe fostul ministru al Justiției, deputatul Cătălin Predoiu, la șefia liberalilor. Află mai multe AICI.

 


Accesează: