“Existau verificări, dar acestea erau rare și aleatorii, prin urmare nu exista niciun risc', a spus în fața tribunalului fostul agent a cărui identitate nu a fost dezvăluită, fiind prezentat doar cu numele de Markus R, informează Agerpres, citând Reuters.
El a recunoscut că a transmis CIA-ului o bază de date cu angajații BND, informații ce le-a găsit pe un stick USB pe care l-a luat acasă fără probleme, iar în sediul BND a reușit să fotocopieze documente transmise ulterior prin e-mail agenților de legătură americani după ce le-a scanat tot la el acasă.
Conform actului de acuzare, fostul agent BND acum în vârstă de 32 de ani a oferit americanilor informații în special despre structura BND, principalele activități ale acestui serviciu secret și colaborările cu servicii similare din alte state. În schimbul acestor informații a primit cel puțin 95.000 de euro în tranșe de 10.000 — 20.000. De asemenea, acesta  a transmis trei documente secrete și consulatului Rusiei la Munchen.
Totuși, fostul agent a susținut la proces că nu și-a trădat țara pentru bani. 'Am făcut-o pentru că am dorit să am ceva diferit în viața mea', a spus el, menționând totodată că regretă faptele.
Markus R. a fost arestat anul trecut în luna iulie. Pe lângă trădare, el este acuzat de luare de mită și încălcarea legislației privind secretele de stat și riscă închisoarea pe viață.