Evenimentul Zilei > Actualitate > Un final simfonic apoteotic, fără final!
Un final simfonic apoteotic, fără final!

Un final simfonic apoteotic, fără final!

Evenimentul cultural al toamnei a început ca un succes, şi se încheie la fel, pe 29 septembrie.

Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Orchestrelor, al cărui partener principal a fost Enel Romania, s-a dovedit a fi şi prima încercare reuşită de a aduce cultura mai aproape de urechile şi, de ce nu, de mintea publicului meloman. Astfel, anul acesta, la prima ediţie, publicul a fost chemat la o întâlnire "live" cu orchestre care au făcut deja înconjurul lumii pe calea frecvenţei radio: Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai, BBC Symphony Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France şi Orchestra Naţională Radio. Concertele vor avea loc la Sala Mare a Palatului, respectiv Studioul de Concerte "Mihail Jora" al Radiodifuziunii (Sala Radio).
Mult mai important
Sâmbătă, 29 septembrie, pe scena Sălii Marii a Palatului va urca BBC Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului Jukka-Pekka Saraste, solist fiind Dan Grigore. Din program menţionăm: Enescu – Rapsodia nr. 2 în Re Major, op. 11, Rahmaninov – Rapsodie pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră, op. 43, Şostakovici – Simfonia nr. 4 în do minor, op. 43.
S-ar putea spune un final simfonic apoteotic…fără final de fapt, pentru acest eveniment aflat la prima ediţie, iar mai multe cuvinte sunt de prisos, deoarece în acest caz, limbajul muzicii a fost şi este mult mai important, interesant şi, de ce nu, cu bătaie lungă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: