Un doctor a dezvăluit când ar trebui să te ferești de mersul la piscină. Poate duce la mari probleme
- Dosofteea Lainici
- 24 iulie 2022, 07:15
Un doctor a dezvăluit de ce nu ar trebui să împarți niciodată un prosop cu altcineva. Dr. Sarah Welsh, din Londra, a clarificat și dacă puteți lua infecții cu transmitere sexuală (ITS) dintr-o piscină.
Împărțirea prosopului
Dr. Welsh, fondatorul mărcii de prezervative Hanx, a avertizat că împărțirea unui prosop cu cineva este o idee proastă. „Evitați să împărțiți prosoape, deoarece păduchii pubieni s-ar putea răspândi prin acestea”. Păduchii pubieni sunt mici, dar uneori îi puteți vedea târându-se în părul din jurul organelor genitale. Ei pot fi găsiți și în piept, axile, față sau gene.
În timp ce o persoană primește tratament pentru așa-numiții „păduchi”, acea persoană nu ar trebui să împartă hainele, patul sau lucruri precum aparatele de ras cu nimeni altcineva, să evite contactul sexual și să urmeze instrucțiuni stricte de spălare a lenjeriei de pat.
Păduchii pubieni nu sunt singurul lucru la care trebuie să fiți atenți dacă vă duceți la piscină. Dr. Welsh a spus că poți lua o boală cu transmitere sexuală de la cineva aflat în apă dacă faci sex cu ea. „Dacă faci sex în piscină, există riscul de a lua o boală cu transmitere sexuală. Asta pentru că este mai puțin probabil să folosești prezervativ.”
Dacă folosiți un prezervativ, frecarea apei ar putea afecta eficacitatea, deoarece ar putea aluneca sau se poate deteriora. Dr. Welsh a adăugat: „Apa reduce lubrifierea naturală a corpului și, prin urmare, creșteți riscul de frecare și rănire.” Este recomandat să păstrați orice activitate sexuală în afara apei, chiar dacă sunteți cu un partener în care aveți încredere, deoarece alte bacterii pot intra în organism în acest fel.
Distrugerea virușilor
Dr. Welsh a spus: „Există o oportunitate pentru alți germeni de a pătrunde în tractul reproducător din bazin, ceea ce poate provoca iritații”. Clorul și alți agenți de curățare utilizați în piscine pot perturba echilibrul vaginului față de bacteriile bune, ducând la afte, inflamații și vaginoză bacteriană. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să nu faci sex în piscină”, a spus Dr. Welsh.
Dacă ești îngrijorat de contractarea unei boli cu transmitere sexuală din cauza înotului, nu este nevoie să îți faci griji. Este o concepție greșită că bolile cu transmitere sexuală pot fi transmise atât de ușor. Clorul ucide orice bacterie de acest fel, iar bolile cu transmitere sexuală sunt „prea slabe pentru a supraviețui în afara corpului unei persoane”, a spus aceasta potrivit The Sun.